tap to open sidebar
tap to close sidebar

ART

Decorează-ţi farfuria ca un adevărat chef
ART COOL

Decorează-ţi farfuria ca un adevărat chef

23 oct 2018 comentarii

Unele farfurii arată ca nişte adevărate tablouri, dar arta de a le decora nu este atât de greu de învăţat. Videoul de mai jos îţi arată cele mai interesante tehnici, pe care le poţi aplica şi tu acasă.

S-a dovedit de numeroase ori că mâncarea devine mai apetisantă atunci când farfuriile sunt decorate cu eleganţă. Ştim cu toţii că pofta de mâncare este provocată mai întâi de miros şi apoi de văz. Dar cu siguranţă orice oaspete tinde să fie mult mai atent la ceea ce mănâncă atunci când vede câtă atenţie s-a acordat unui preparat culinar. Şi, desgur, mănâncă mai atent la gusturile subtile ale acelui fel de mâncare

Vrei să înveţi şi tu să îţi decorezi meniurile, acordând atenţie platingului, ca un adevărat maestru? Cu câteva ingrediente la fel de comestibile ca şi mâncarea, care sunt aranjate într-un anume stil în farfurie, poţi obţine un aspect cu totul spectaculos.

Crezi că ai nevoie de ustensile sau sosuri speciale pentru aşa ceva? Nu mereu. Uneori un simplu ketchup sau o dulceaţă de zmeură pot fi folosite ca ingrediente care au inclusiv funcţie decorativă. De asemenea, un mănunchi de paste, o linguriţă sau orice accesoriu din bucătătrie te pot ajuta să obţii forme inedite în platoul tău. Aşa că iată o sursă de inspiraţie, în acest videoclip de la So Yummy.

decorare arta plating aranjarea mesei