tap to open sidebar
tap to close sidebar

ART

Răsfăţ francez. Cum să te bucuri de
ART

Răsfăţ francez. Cum să te bucuri de "la vie an rose"

14 iul 2016 comentarii

Stilul de viaţă francez are acel "je ne sais quoi" care pur şi simplu atrage şi te transpune uşor în acea stare de "la vie en rose".

Franţa este recunoscută la nivel mondial pentru bucătăria ei incredibilă, atât de sofisticată şi de savuroasă. Este patria brânzeturilor şi a vinului, a untului sărat şi a florilor de sare.

Aşa că, oricând vrei să te răsfeţi, dă zilei tale acel "je ne sais quoi "şi simte-te minunat! Iată câteva idei:

Trezeşte-te şi dă ochii cu dimineaţa alături de un "petit-déj" care să te încarce cu energie pentru toată ziua. Serveşte o "café au lait" generoasă şi tratează-te cu ceva bunătăţuri proaspăt scoase din cuptor: brioche, amande croissant.

Când amiaza îşi anunţă intrarea în scenă şi ceasul ticăie "l'heure de l'apéro", toarnă într-un pahar puţin alcool şi ia o gustare de brânzeturi: poţi combina cocktail French 75 şi Camembert.

La vreme de "entrées", mănâncă ceva savuros, dar nu te sătura. Balanţa e delicată, ai grijă ca talerele sa-i rămână la nivel egal.

Dar ce este o masă sau ce e o zi fără un"petit dessert"? Acordă-ţi prin ultimul fel al zilei premiul cel mare: crepes sau un eclair.

Dacă eşti un gurmand declarat sau un pasionat de gourmet, la ceas de seară delectează-te şi cu o carte bună: Baking Chez Moi de Dorie Greenspan sau My Paris Kitchen de David Lebovitz. Alături de un pahar de vin roşu sau de şampanie, bineînţeles.

În surdină, tratează timpanul cu vocea inegalabilă a celebrei Edith Piaf sau a lui Georges Brassens.

La mulţi ani, Franţa!

 

franţa