tap to open sidebar
tap to close sidebar

BITTER

Secretele pe care un chef nu ţi le va spune niciodată
BITTER

Secretele pe care un chef nu ţi le va spune niciodată

29 iun 2016 comentarii

Sunt lucruri pe care un chef nu le-ar recunoaşte niciodată public. Iată concluziile unui studiu recent realizat în restaurantele americane.

1. Chefii sunt mai mofturoşi decât ai crede 

Ficat, arici de mare, tofu, vinete şi stridii, toate acestea sunt pe lista de alimente pe care chefii americani le urăsc cel mai mult. Doar 15% dintre cei chestionaţi au spus că ar mânca orice prepară în bucătărie.

2. Cu toate acestea, chefii urăsc clienţii mofturoşi

Mai mult de 60% dintre ei spun că îi enervează clienţii care se plâng că nu le place preparatul din farfurie din diverse motive. Cel mai tare îi supără plângerile de genul "sunt alergic la acest ingredient" sau momentul în care vegetarienii stabilesc regulile.

3. Când mănâncă în alte restaurante, chefii evită pastele şi puiul. Aceste farfurii sunt adesea foarte scumpe şi deloc interesante: "Nu voi plăti niciodată 24 de dolari pe o jumătate de piept de pui" sau "Vreau să mănânc ceva ce nu pot prepara singur", spun ei.

4. Chefii au gusturi scumpe

Restaurantul preferat al bucătarilor şefi americani este The French Laundry, din Napa Valley, California. Cina costă aici în jur de 250 de dolari de persoană.

5. Şi totuşi le place să mănânce şi fast food.

Lanţul preferat: Wendy’s. Doar jumătate dintre chefi au absolvit o şcoală de specialitate, restul au aplicat metoda veche: au "furat" trucuri din bucătării, inclusiv de la fast food. 

6. Criticilor culinari li se acordă tratament de VIP

71% dintre chefi spun că le acordă tratament preferenţial criticilor de restaurante, atunci când îi văd în local. Doar 63% ar face acelaşi lucru pentru celebriţăţi.

7. Gândacii în bucătărie sunt mai comuni decât ai crede 

Da, 75 % dintre chefi recunosc ca au văzut gândaci în bucătărie. Şi totuşi, jură că bucătăria lor este cea mai curată. 

8. Pâinea se refoloseşte

Câţiva chefi au recunoscut că pâinea rămasă într-un coş ajunge în altul pentru un alt client.

9. Chefii muncesc mult pe bani puţini

Între 60-80 ore pe săptămână şi mai mereu de sărbători. 65% dintre ei spun că reuşesc să câştige 75.000 de doalri/an. Chelnerii rămân în buzunar la sfârşit de săptămână, în medie, cu 662 de dolari. 

10. Vegetarian şi nu chiar

15% dintre chefi recunosc că farfuriile vegetariene nu sunt tocmai în totalitate vegetariene, scriu cei de la foodnetwork.com

 

chef restaurant bucătărie