tap to open sidebar
tap to close sidebar

FRESH

Ce mănâncă oamenii sănătoşi dimineaţa
FRESH

Ce mănâncă oamenii sănătoşi dimineaţa

21 mar 2016 comentarii

Oamenii sănătoşi tind să aleagă fructe, produse lactate sau cereale pentru micul dejun, au descoperit cercetătorii.

Un nou studiu condus de Anna-Leena Vuorinen, de la Centrul de Cercetări Tehnice VTT din Finlanda, şi prezentat la Săptămâna Obezităţii 2015 din Los Angeles, a analizat obiceiurile alimentare pentru micul dejun a 147 de persoane în perioada septembrie 2014 - ianuarie 2015, scrie Gândul.

Realizatorii studiului speră că rezultatele vor clarifica într-o anumită măsură obiceiurile alimentare care ar putea fi benefice pentru cei care încearcă să slăbească.

Participanţii la studiu aveau o greutate medie de 60 de kilograme. Majoritatea aveau peste 41 de ani şi erau de sex feminin. Pentru a face parte din studiu, trebuiau să nu aibă fluctuaţii de greutate şi să nu fi beneficiat de consiliere legat de kilograme.

51% dintre respondenţi au declarat că mănâncă fructe la micul dejun, în timp ce 41% au spus că preferă produse lactate. Cerealele sau pâinea au fost şi ele între alegerile populare, 33%, respectiv 32% preferându-le.

Ouăle au fost, de asemenea, printre preferinţe, cu un consum "mai mare decât era de aşteptat", 31% alegând aceste produse pentru masa de dimineaţă.

Doar 26% dintre participanţi au declarat că beau cafea la micul dejun.

"O concluzie foarte importantă a acestui studiu este faptul că foarte mulţi oameni sănătoşi mănâncă micul dejun în loc de a sări peste, în concordanţă cu cercetările anterioare privind importanţa micului dejun", explică Dr Vuorinen.

mic dejun