tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

A fost creat cel mai iute ardei din lume

A fost creat cel mai iute ardei din lume

18 mai 2017 comentarii

Un bărbat din Ţara Galilor a creat împreună cu specialişti de la Universitatea Nottingham cel mai iute ardei din lume.

Ardeiul ”Respiraţia Dragonului” este atât de iute încât trebuie ţinut într-un recipient sigilat şi nimeni nu îndrăzneşte să-l încerce.

La 2,48 miloane SHU (Scoville Heat Unit), ”Respiraţia Dragonului” ar putea să ardă căile respiratorii, forţându-le să se închidă şi să inducă şoc anafilactic celui care l-ar mânca.

Până acum, cel mai iute ardei din lume era ”Carolina Reaper”, o încrucişare între Pakistani Naga şi Red Habanero, care atinge 2,2 milioane SHU.

Echipa care a creat noul ardei aşteaptă de la Guinness Book of Records o confirmare prin care să-l declare în mod oficial cel mai iute ardei din lume.

Totuşi, noua creaţie are şi o utilizare pozitivă. A fost dezvoltat pentru a fi folosit în scopuri medicale, ca anestezic, dat fiind faptul că uleiurile secretate de acest ardei sunt atât de puternice încât pot amorţi pielea.

Ardeiul poate fi folosit nu doar ca alternativă pentru cei care sunt alergici la anestezic, dar şi în ţările în curs de dezvoltare, unde accesul la anestezic este limitat din motive financiare.

Noul ardei va fi prezentat la Salonul de Flori Chelsea în perioada 23-27 Mai.

sursa: Daily Post

ardei