tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Airbnb-ul mâncării gătite acasă: Europa prinde gustul Menu Next Door
COOL

Airbnb-ul mâncării gătite acasă: Europa prinde gustul Menu Next Door

14 iun 2016 comentarii

Mulţi preferăm mâncarea gătită acasă, dar nu întotdeauna există şi timp pentru a o pregăti. Menu Next Door este start-up-ul care pare că are soluţia: comanzi mâncare de la vecini.

Menu Next Door a obţinut recent două milioane de dolari în urma unor strângeri de fonduri. Ideea business-ului a pornit de la o premisă simplă: foloseşti o aplicaţie pentru a cumpăra mâncare homemade de la vecini din aria ta sau poţi vinde chiar tu mâncarea gătită de tine.

Pe modelul companiilor Airbnb şi Uber, Menu Next Door vrea să folosească un soft simplu pentru a facilita tranzacţiile face-to-face.

Aplicaţia este valabilă acum doar în Paris şi Bruxelles, cu Londra următoarea pe listă. Este însă o afacere care se dezvoltă rapid. Momentam sunt  900 de chefi înscrişi pe această platformă online şi 110.000 de useri.

Mesele costă în jur de 11 dolari de persoană, iar clienţii comandă de obicei cu o zi sau două în avans. Pentru a ridica o comandă, trebuie să mergi acasă la bucătar.  

"La prima vedere pare ciudat să mergi la cineva acasă să ridici mâncarea", scrie Romain Dillet de la Tech Crunch, "dar când realizezi că toată lumea face asta, te relaxezi", adaugă el.

menu next door