tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Alain Passard, ales cheful anului 2017

Alain Passard, ales cheful anului 2017

28 nov 2016 comentarii

Alain Passard a fost votat cheful anului 2017, în Top 100 cei mai buni chefi din lume al revistei Le Chef.

Lista a fost creată în urma unui sondaj în rândul bucătarilor de specialitate. 534 de chefi au fost invitaţi să numească cinci maeştri bucătari cei mai reprezentativi în domeniul gastronomic şi ale căror restaurante au devenit o destinaţie pe care trebuie să o încerci măcar o dată în viaţă. Premiile au fost anunţate la Chefs World Summit din Monaco.

Alain Passard, care conduce Arpège, restaurant de trei stele Micheline din Paris, a adunat cele mai multe voturi.

Passard a devenit celebru în rândul colegilor săi din lumea haute cuisine mai ales după ce a scos carnea roşie din meniurile sale şi s-a dedicat bucătăriei bazate pe legume. În ultimii 15 ani, a făcut artă din sfeclă, morcovi, napi şi fenicul.

Iar în ultimii ani, mai mulţi chefi de top, precum René Redzepi şi Alain Ducasse, i-au urmat exemplul şi au acordat un tratament preferenţial legumelor în meniurile lor de stele Michelin. 

Arpège, care aniversează anul acesta 30 de ani de existenţă, a fost numit cel mai bun restaurant pentru a lua cina, din Europa, de către influentul blogger Steve Plotnicki.

Franţa domină Top 100 cei mai buni chefi din lume, cu 36 de locuri. O urmează în clasament Japonia (13) şi SUA (9).

Iată cum arată Top 10:

Alain PASSARD - L'Arpège (Paris, Franţa)

Martin BERASATEGUI - Martin Berasategui (Lasarte Oria, Spania)

Pierre GAGNAIRE - Pierre Gagnaire (Paris, Franţa)

Michel BRAS - Le Suquet (Laguiole, Franţa)

Seiji YAMAMOTO - Nihonryori Ryugin (Tokyo, Japonia)

Éric FRECHON - Épicure (Paris, Franţa)

Jonnie BOER - De Librije (Zwolle, Olanda)

Rene REDZEPI - Noma (Copenhaga, Danemarca)

Emmanuel RENAUT - Flocons de Sel (Megève, Franţa)

Joan ROCA - El Celler de Can Roca (Girona, Spania)

alain passard cel mai bun chef din lume