tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Alimentul interzis la Buckingham. Pretenţii culinare regale, dezvăluite de fostul chef al Reginei
SPICY

Alimentul interzis la Buckingham. Pretenţii culinare regale, dezvăluite de fostul chef al Reginei

13 iun 2016 comentarii

Un fost chef de la Curtea Regală a Marii Britanii dezvăluie ce înseamnă să găteşti pentru Regina Elisabeta a II-a.

Dacă din întâmplare întâlneşti un chef care-ţi va spune că a gătit pentru Regina Marii Britanii, există o singură cale prin care să afli dacă spune adevărul: întreabă-l dacă a folosit usturoi în reţete. În cazul în care-ţi va spune că da, atunci cu siguranţă este un mincinos. Usturoiul este interzis la Buckingham, dezvăluie John Higgins, fost chef al Elisabetei a-II-a, potrivit foodandwine.com.

Alte exemple de aşa nu, de la Curtea Regală: servirea fulgilor de ovăz zgrunţuroşi şi pregătirea în grabă a mesei câinilor Reginei. Higgins spune că a ales cândva să toace carnea de iepure pentru căţeii Majestăţii, în loc să o taie cubuleţe. A fost poftit să prepare din nou masa, în varianta corectă. 

Dar ce-i place Reginei să mânânce? În primul rând, ciocolata este preferata ei, mai ales mousse de ciocolată. "Credeţi-mă, farfuriile veneau perfect curate înapoi", îşi aminteşte Higgins. Apoi, mango. Elisabeta a II-a este un fan declarat, ştie mereu câte asemenea fructe mai are în frigiderul de la Buckingham.

Cu ocazia încoronării Reginei Elisabeta a-II-a, în 1953, a fost inventată special pentru ea reţeta de salată de pui cu mango, servită apoi în cadrul acelui prânz special. 

regina elisabeta mara britanie usturoi