tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Angelina Jolie a gătit şi mâncat tarantule şi greieri. Două miliarde de oameni includ insectele în dieta lor zilnică

Angelina Jolie a gătit şi mâncat tarantule şi greieri. Două miliarde de oameni includ insectele în dieta lor zilnică

22 feb 2017 comentarii

Angelina Jolie a putut fi văzută zilele acestea împreună cu copiii ei, mâncând scorpioni, gândaci şi tarantule, cu ocazia promovării noului său film în Cambodgia.

Angelina a gătit scorpioni, despre care a spus că sunt  foarte gustoşi, dar şi tarantule.

Ar trebui oare acesta să fie un stil de viaţă şi să înlocuim şunca, de exempu, cu astfel de ingrediente, se întreabă cei de la BBC.

Se estimează că până în 2050 planeta noastră va găzdui nouă miliarde de oameni, ceea ce înseamnă că actuala producţie de mâncare ar trebui să se dubleze. 

Pe măsură ce numărul populaţiei se anunţă tot mai mare, dezbaterile legate de găsirea unor noi surse de mâncare, în special proteine, sunt tot mai dese. Consumul insectelor poate fi o variantă, acestea fiind, potrivit specialiştilor, pline de nutrienţi, iar procurarea lor, ieftină şi uşoară.

Statisticile arată că în acest moment două miliarde de oameni, la nivel mondial, au inclus insectele în dieta lor zilnică, însă cei din Vest mai puţin, şi asta pentru că occidentalii le consideră în primul rând purtătoare de microbi.

"Ele sunt considerate originalele super mâncăruri", spune Shami Radia, co-fondator al Grub, companie care vinde o serie de insecte comestibile. "Sunt bogate în proteine, minerale şi amino-acizi".

Există în jur de 1900 de diferite specii de insecte care pot fi consumate de oameni, potrivit  FAO. Cele mai comune sunt gândacii, omizile, albinele, viespile, furnicile, lăcustele, greierii şi libelulele.

Credit foto: Hepta

angelina jolie insecte