tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Anthony Bourdain a realizat un documentar în care atrage atenţia asupra deşeurilor alimentare

Anthony Bourdain a realizat un documentar în care atrage atenţia asupra deşeurilor alimentare

28 aug 2017 comentarii

După ce a aflat că americanii aruncă 40 la sută din mâncarea produsă în această ţară, Anthony Bourdain a realizat un documentar intitulat „Wasted! Povestea deşeurilor alimentare”.

Potrivit documentarului, deşeurile alimentare reprezintă cea mai mare cauză a defrişărilor, a extracţiei de apă, a pierderii biodiversităţii şi a gazelor cu efect de seră. Într-un comunicat de presă trimis către site-ul PopSugar, Bourdain a elaborat motivul pentru care a făcut acest documentar:

„Nu sunt un activist, dar intenţia acestui film se aliniază cu ceva foarte personal. Am gătit în bucătării în care exista regula absolută de a folosi totul şi de a nu pierde nimic şi, bineînţeles, ca un călător, văd din nou şi din nou cum circumstanţele forţează oamenii să gătească incredibil de bine cu alimentele, adesea foarte puţine, pe care le au la dispoziţie. Un film nu va vindeca toate relele societăţii, dar dacă unii oameni încep să se gândească la ceea ce mănâncă pentru cină într-un mod diferit sau să se gândească de două ori înainte să arunce ceva ce este adesea foarte bun, este o zi bună.

În afară de Bourdain, în documentar apar şi alţi bucătari cunoscuţi: Mario Batali, Massimo Bottura, Dan Barber şi Danny Bowien, care vorbesc despre modul în care „transformă” resturile alimentare şi lucruri aparent nefolositoare în „ceva minunat”.

Premiera filmului va avea loc pe 13 octombrie.

anthony bourdain deseuri alimentare