tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Bayless câştigă premiul Julia Child
ART

Bayless câştigă premiul Julia Child

25 mai 2016 comentarii

The Julia Child Foundation for Gastronomy and the Culinary Arts l-a numit pe Rick Bayless câştigător al premiului Julia Child, în 2016.

O nouă zi, un nou premiu pentru Rick Bayless, scrie Chicago Tribune.

"Am fost incredibil de încântat şi super-onorat când m-au sunat şi mi-au spus că am fost ales", povesteşte Bayless. "Ea a avut o influenţă majoră în viaţa mea. Dacă nu ar fi fost Julia Child, nu aş fi ajuns aici", adaugă el.

2016 este al doilea an când se acordă acest premiu. Primul câştigător a fost celebrul Jaques Pepin.

"Am crescut mergând la un restaurant barbecue, cu un meniu limitat", spune Bayless, chef/co-owner la mai multe restaurante, inclusiv la Frontera Grill, Cruz Blanza şi Lena Brava.

"Mă uitam la toate episoadele 'French Chef'. Stăteam în faţa televizorului, şi pentru că nu-mi puteam permite să cumpăr cărţi de bucate, notam ce auzeam la tv şi mă apucam de gătit", mărturiseşte cheful specializat în bucătărie mexicană.

"Să primesc acest premiu este ca o încununare totală a carierei mele", mai spune el.

Câştigătorul premiului Julia Child este ales de un juriu independent şi onorează persoana care a făcut o diferenţă semnificativă şi profundă în felul în care America găteşte, mănâncă şi bea. Premiul include şi o bursă de 50.000 de dolari care ajunge la Frontera Farmer Foundation.

Premiul îi va fi înmânat lui Bayless la gala din 27 octombrie de la National Museum of American History, din cadrul Food History Weekend.

 

rick bayless julia child