tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Bere cu acelaşi gust de pe vremea lui Iisus
COOL

Bere cu acelaşi gust de pe vremea lui Iisus

26 apr 2016 comentarii Autor: Ene Cristina

O berărie din Ierusalim a produs berea cu gust ce datează de pe vremea lui Iisus.

Pentru a produce 20 de litri de  "bere biblică", Herzl Brewery, cea mai mică berărie din Israel, a folosit grâu din aceeaşi varietate despre care geneticienii de la Univesitatea din Tel Aviv spun că s-a preparat bere pe Pământul Sfânt, acum două milenii, scrie The Independent.

Cei de la Herzl Brewery au folosit cinci kilograme de grâu, donate de universitate, alături de alte ingrediente tradiţionale precum hamei, drojdie şi apă, în acest experiment care a durat şase luni.

"Am fost curioşi să producem prima bere 'biblică'", spune Gutman, a cărui berărie multipremiată oferă cinci branduri proprii contemporane. "Categoric, nu este genul de aromă care să aibă o piaţă". Există note de miere şi de fructe de pădure în acest  "nectar " cu trei procente de alcool. Ceea ce ar putea explica de ce vinul a fost băutura sacră cel mai des menţionată în Biblie. 

Dar berea a fost şi ea familiară lui Iisus şi discipolilor săi. A fost adusă din Egipt de către vechii israeliţi, potrivit Jewish Museum din Munchen.

bere