tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Brânza, secretul unei vieţi sănătoase. Ce au descoperit cercetătorii

Brânza, secretul unei vieţi sănătoase. Ce au descoperit cercetătorii

22 sep 2016 comentarii

Consumul de brânză ar putea fi secretul unei vieţi sănătoase.

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că oamenii care mănâncă zilnic brânză au o inimă mult mai sănătoasă. Aceştia au invitat 139 de adulţi să ia parte la un experiment pe parcursul a 12 săptămâni. În cadrul studiului, o treime dintre participanţi au consumat zilnic 80 de grame de brânză grasă, iar o altă treime, 80 de grame de brânză cu un conţinut scăzut de grăsimi. Un al treilea grup nu a consumat brânză deloc, ci 90 de grame de pâine cu gem în fiecare zi.

Surprinzător, oamenii de ştiinţă au observat că persoanele care au consumat brânză grasă nu au suferit nicio schimbare la nivelul colesterolului LDL, al tensiunii arteriale, iar talia lor nu s-a modificat deloc. Mai mult, starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit, beneficiind de o creştere a nivelului colestrolului bun (HDL).

Studiul publicat în American Journal of Clinical Nutrition concluzionează că includerea brânzei într-o dietă sănătoasă poate proteja organismul contra bolilor cardiovasculare şi metabolice.

Recent, o altă cercetare, realizată în Japonia, a scos la iveală un alt lucru important: consumul de brânză previne acumularea de grăsimi în ficat; în timp ce alte studii au arătat ca brânza te poate ajuta să dormi mai bine, te face mai fericit şi e chiar un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus. 

brânză studii