tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Brexit. Patron de restaurant: E timpul pentru rugăciuni
BITTER

Brexit. Patron de restaurant: E timpul pentru rugăciuni

30 iun 2016 comentarii Autor: Ene Cristina

"Este timpul pentru rugăciuni", spune un patron de restaurant irlandez, după ce britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Brexit într-un singur cuvânt înseamnă dezastru, crede acesta.

Aproximativ 40% dintre clienţii lui Padraic Gallagher sunt turişti, iar acum, cu lira în corzi, este îngrijorat că business-ul său va avea de suferit.

"Tocmai am avut prima creştere în şapte ani, iar acum trebuie să trec din nou prin criză?", spune antreprenorul în vârstă de 55 de ani.

Perspectivele scăderii numărului de turişti britanici, în urma posibilei ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană, a tras în jos acţiunile liniilor aeriene, hotelurilor şi resorturilor de vacanţă. Spre exemplu, Thomas Cook Group a scăzut cu 15% de la referendum, EasyJet a scăzut cel mai mult din ultimii 12 ani, iar British Airways şi-a micşorat puternic ţinta de profit pentru 2016, transmite Mediafax.

În fiecare an, englezii, pe locul doi în topul celor mai "darnici" turişti europeni, cheltuie aproximativ 52 de miliarde de dolari în străinătate. Franţa, Spania şi Irlanda sunt destinaţiile lor favorite.

Pe aceeaşi temă:

Brexit. Reacţia furioasă a lui Jamie Oliver

Ce înseamnă Brexit pentru industria alimentară

Brexit stârneşte panica în rândul producătorilor italieni de prosecco

brexit restaurante