tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Brexit. Reacţia furioasă a lui Jamie Oliver
BITTER

Brexit. Reacţia furioasă a lui Jamie Oliver

28 iun 2016 comentarii

Celebrul chef Jamie Oliver l-a criticat aspru pe Boris Johnson, într-o postare pe Instagram, spunând că Marea Britanie nu-l poate lăsa pe fostul primar al Londrei să devină premier.

Jamie Oliver, ale cărui incursiuni politice au fost anterior limitate la încercări de a influenţa politicile privind mâncarea în şcoli şi sănătatea publică, a distribuit celor 4,5 milioane de fani de pe Instagram un clip scurt cu steagul european alături de mesajul "A thought for Great Britain... PLEASE READ". ( Un gând pentru Marea Britanie. Vă rog citiţi).

Cerând unitate, în urma rezultatului referendumului, Oliver a scris: "În viaţă nu obţii mereu ceea ce doreşti, aşa că, indiferent că aţi votat In sau Out, suntem unde suntem. Dar curând trebuie să fim uniţi toţi şi să facem tot ce putem mai bun din următorii cinci ani nu tocmai uşori".

"Acest referendum a fracturat Europa, a divizat familii şi a împărţit ţara. Acest divorţ de Europa va fi unul foarte costisitor şi va provoca amărăciune", a continuat el. "Cu toate acestea, eu cred în democraţie, iar Marea Britanie a vorbit. În felul meu, voi munci cât voi putea de mult pentru a face lucrurile să meargă". 

În finalul postului, Oliver a adopat un ton mai aprins, spunând: "Un singur lucru îţi cer Marea Britanie … Dacă mi-l dai pe Boris Johnson prim-ministru, eu am terminat. Plec. Încrederea mea în noi va fi distrusă pentru totdeauna. Aşa că vorbiţi tare oameni buni. Să nu mai fim doar spectatori! Nu putem lăsa să se întâmple aşa ceva. Încrederea şi construirea relaţiilor cu alte ţări este singura monedă care funcţionează".

Boris Johnson era unul dintre numele vehiculate pentru postul de premier al Marii Britanii. Joi, acesta a anunţat însă că nu va candida pentru această funcţie, potrivit Washington Post.

brexit jamie oliver