tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Când Luna influenţează gustul vinului. Legenda calendarului biodinamic

Când Luna influenţează gustul vinului. Legenda calendarului biodinamic

10 feb 2017 comentarii

Trebuie să ştii dacă vremea este o "floare", un "fruct", o "radăcină" sau o "frunză" înainte de a deschide diseară sticla cu vin. Şi totul se învârte în jurul Lunii.

Misterele Lunii au fascinat din vremuri de demult şi încă o fac. Lumea i-a atribuit mereu diferite puteri, însă unii oameni cred cu tărie într-una precisă şi deosebită: puterea Lunii de a influenţa gustul vinului. Şi au ca instrument de bază calendarul biodinamic, folosit iniţial pentru a creşte diverse recolte, motiv pentru care a fost împărţit în zilele fructelor, ale florilor, rădăcinilor sau ale frunzelor.

Oamenii care încă ţin cont de calendarul biodinamic susţin că vinul are cel mai bun gust când Luna trece prin Săgetător, Leu sau Berbec, adică prin zodiile de foc. Iar dacă se nimereşte într-una din zilele rădăcinoaselor, atunci vinul va fi unul amar, notează The Independent.

Nu vă speriaţi că trebuie să va apucaţi să calculaţi pe unde se află Luna, există, evident, o aplicaţie pentru asta. Bazată pe cercetările de 50 de ani ale expertei germane în biodinamică Maria Thun, "When Wine Tastes Best" te informează când are vinul gustul cel mai bun, în funcţie de acest calendar.

Australienii nu sunt însă convinşi de aceste teorii şi vin să le contrazică, cercetări recente ale lor arătând că Luna nu influenţează în niciun fel gustul vinului.

Pe de altă parte, fermele biodinamice şi viticultura biodinamica sunt tot mai prezente la nivel mondial şi ţin cont de acest calendar atunci când se plantează sau recoltează. Francezii şi americanii, în particular, sunt cei mai interesaţi de acest fenomen, care este, de ce nu, şi o unealtă excelentă de marketing. 

 

vin luna