tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cartea bucătarului profesionist, o carte din care înveţi cum să ai succes în această meserie

Cartea bucătarului profesionist, o carte din care înveţi cum să ai succes în această meserie

3 oct 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Meseria de bucătar atrage spre ea tot mai mulţi oameni. Concursurile de televiziune cu premii consistente sau schimbarea percepţiei asupra statutului pe care specialistul în gastronomie îl are în societate a făcut ca cererea pentru cursuri şi lucrări de specialitate să fie din ce în ce mai mare.

Cărţile de reţete nu au mai fost suficiente, pentru că astăzi, bucătarii vor să creeze feluri de mâncare asupra cărora să îşi pună amprenta. A fost nevoie de lucrări care să îi înveţe pe cei care au intrat pe acest drum cum să gândească şi să calculeze fiecare etapă a parcursului lor profesional.

Una dintre cărţile de referinţă în domeniu este ”Cartea bucătarului profesionist” scrisă de Gabriela Berechet şi apărută anul trecut a epuizat prima ediţie într-un timp destul de scurt, semn că este nevoie de asemenea cărţi. Ediţia a doua a văzut lumina tiparului şi va fi lansată în data de 16 octombrie la Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti, la ora 18.00.

Chef Cezar Munteanu s-a alăturat iniţiativei şi va fi gazda evenimentului, el însuşi fiind unul dintre cei mai implicaţi bucătari în procesul de formare profesională a adulţilor.

Gabriela Berechet este doctor inginer în chimie alimentară şi de mai bine de două decenii este activă în fenomenul gastronomic românesc ca trainer, manager al echipei naţionale a României la Olimpiada Bucătarilor şi Cofetarilor de la Erfurt sau la Campionatul Mondial de la Luxembourg. De fiecare dată s-a întors cu medalii, chiar şi de aur.

”Cartea bucătarului profesionist” este una dintre singurele lucrări complete din care un potenţial bucătar poate învăţa de la tehnici de lucru la management, elemente de economie sau resurse umane.

bucatar profesionist carte gastronomie