tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cartea cofetarului-patiser, o carte de care ai nevoie dacă vrei să fii cel mai bun

Cartea cofetarului-patiser, o carte de care ai nevoie dacă vrei să fii cel mai bun

19 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Industria cofetăriei a crescut foarte mult în ultimii doi ani, drept dovadă stau zecile de cofetării deschise şi calitatea tot mai crescută a produselor. Pentru a se continua drumul ascendent este nevoie de studiu tot mai intens din partea celor care activează în industrie pentru a ţine pasul cu schimbările tot mai rapide care au loc pe plan internaţional.

”Cartea cofetarului patiser” scrisă de Gabriela Berechet a venit pentru a umple golul din acest domeniu. A fost scrisă pentru a fi un ”companion” de drum, atât al cofetarilor aflaţi la debutul carierei, cât şi al celor experimentaţi, fiind vorba despre o profesie în care noutatea şi inovaţia apar într-un ritm mai alert decât în bucătărie. De asemenea, această carte le va aduce bucătarilor informaţii utile, pentru a-şi putea configura singuri desertul din meniu sau pentru a putea solicita cofetarilor produsele dorite.

Structurată pe 10 capitole şi 5 anexe, ultima dintre acestea incluzând şi imaginile color ale produselor realizate cu ingrediente convenience, Cartea cofetarului patiser este concepută plecând de la unităţile de competenţă ale standardului ocupaţional, insistând asupra tehnologiilor clasice de preparare, nu atât pentru a le pune în antiteză cu tehnologiile convenience, cât pentru a valoriza şi mai mult complexitatea cunoştinţelor şi a deprinderilor cofetarului.

Elementele de nutriţie, ştiinţa alimentului şi de tehnologie au fost completate cu cele legate de cultura organizaţiei, de estetică şi merceologie.

Alături de autoarea Gabriela Berechet, la realizarea produselor propuse în carte s-a aflat fosta sa colaboratoare, Gabriela Pascaru. Contribuţia Gabrielei Pascaru la Cartea cofetarului patiser a adus, fără îndoială, plusul de credibilitate profesională pe care orice autor de cărţi de specialitate, manuale sau doar îndrumare şi-l doreşte.

Capitolul Convenience sau ”gata de folosit” versus ”tehnologie clasică” a fost realizat în colaborare cu compania Dr. Oetker Romania, în cadrul căreia doamna Gabriela Pascaru este Inginer Tehnolog, din anul 2014, şi se ocupă de dezvoltarea de produse şi soluţii pentru industria ospitalităţii.

Beneficiind de testimoniale valoroase de la actori importanţi ai artei culinare (Maestru în artă culinară Carmela Dragomir şi Maestru în arta culinară Ioan Florescu), cartea este un îndemn la formare continuă, la performanţă.

Cartea cofetarului patiser va fi prezentată – la lansare – de doamna Carmela Dragomir, Maestru în Artă Culinară Cofetar, deschizătoare de drum în cofetăria modernă românească şi inspiraţie pentru generaţiile tinere de cofetari.

Lansarea cărţii va avea loc joi, 22 februarie 2018, la Grand Hotel Continental, ora 17:00, Sala Grigorescu.

gabriela berechet cartea cofetarului patiser cofetărie