tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cât cheltuie în medie un român pentru micul dejun şi ce preferă să mănânce şi să bea

Cât cheltuie în medie un român pentru micul dejun şi ce preferă să mănânce şi să bea

16 dec 2016 comentarii

Peste 50% dintre românii intervievaţi cheltuiesc în medie 10 lei pentru alimentele şi băuturile aferente micului dejun, potrivit unui nou studiu, transmite Mediafax.

52% dintre români alocă în medie 10 lei pe zi pentru masa de dimineaţă, 56% fiind adulţi de peste 40 de ani, care consumă micul dejun regulat. Persoanele până în 40 de ani nu sunt obişnuite să mănânce micul dejun, arată datele Breville România.

De asemenea, doi din zece români mănâncă micul-dejun „pe drum sau la birou” şi aproape nouă din zece români mănâncă prima masă până în ora 11.

Jumătate dintre români sar peste micul dejun în weekend.

Studiul evidenţiază că 80% dintre respondenţi îşi pregătesc micul dejun acasă, iar 74% dintre participanţi preferă la micul dejun pâinea alături de o gustare.

Cea mai consumată băutură a dimineţii este cafeaua; şapte din zece români o beau în fiecare dimineaţă, în timp ce şase dintre aceştia iau şi o gustare pe lângă. 41% dintre români preferă cafeaua pregătită la aparatele electrocasnice.

Studiul Breville a fost realizat online la nivel naţional, în perioada 19 octombrie - 9 noiembrie 2016, pe 1.731 de respondeţi români, 477 de bărbaţi şi 1.254 de femei, mai mult de 57% din respondenţi având studii superioare.

Breville a inventat şi lansat, la începutul anilor '70, sandwich toaster-ul.

 

mic dejun