tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cât de important este de fapt micul dejun pentru sănătate
FRESH

Cât de important este de fapt micul dejun pentru sănătate

29 mar 2016 comentarii

Ideea conform căreia micul dejun este cea mai importantă masă a zilei ar putea fi falsă, întrucât nu a fost niciodată demonstrată ştiinţific, susţine medicul James Betts, de la Universitatea din Bath, Marea Britanie.

Expertul în nutriţie şi metabolism spune că împământenirea acestei idei este şi un efect al campaniilor publicitare, în care mic dejunul este promovat ca cel mai important moment culinar al zilei.

James Betts a explicat pentru New Scientist că, deşi beneficiile mesei de dimineaţă par logice, oamenii de ştiinţă contestă parţial acest lucru, dat fiind faptul că el se bazează pe date pur observaţionale. Acest lucru se traduce prin faptul că un cercetător studiază stilul de viaţă al unei persoane, notează Gândul.

Medicul spune există foarte puţine dovezi care arată că micul dejun aduce, într-adevăr, beneficii importante sănătăţii unei persoane.

Despre faptul că micul dejun te ajută să slăbeşti, Betts spune: "Uitându-ne la dovezile actuale, faptul că mâncăm dimineaţa nu ne va ajuta să pierdem kilograme şi că sărim peste micul dejun nu înseamnă că ne vom îngrăşa".

El a explicat că având în vedere că oamenii din ziua de astăzi tind să fie mult mai sedentari decât erau în trecut, micul dejun este cu atât mai puţin important.

Medicul este de acord cu faptul că mâncarea ajută în cazul în care o persoană urmează să meargă la o întâlnire importantă, la un interviu, examen sau dacă participă la o activitate sportivă, întrucât este o sursă de energie.

mic dejun