tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cât timp este recomandat să foloseşti cuptorul cu microunde

Cât timp este recomandat să foloseşti cuptorul cu microunde

18 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

S-au făcut zeci de studii despre efectele folosirii cuptorului cu microunde asupra sănătăţii. Părerile oamenilor de ştiinţă împărţite. Un nou studiu face lumină şi arată ce se întâmplă cu adevărat atunci când utilizăm cuptorul cu microunde.

Cercetătorii Universităţii din Manchester au realizat primul studiu cuprinzător cu privire la impactul cuptoarelor cu microunde asupra mediului înconjurător, considerând că „viaţa” aparatelor casnice începe odată cu achiziţia şi se încheie când ajung la „fiare vechi”.

Prepararea alimentelor la cuptorul cu microunde nu eliberează dioxid de carbon întocmai ca ţeava de eşapament a unei maşini, dar studiul a luat în calcul curentul electric utilizat de electrocasnice şi poluarea rezultată în fiecare etapă a „existenţei” lor, de la producţie la reciclare (în cel mai bun caz).

Cuptoarele cu microunde sunt responsabile pentru 7,7 milioane tone de dioxid de carbon - echivalent în fiecare an la nivelul Uniunii Europene - aceeaşi valoare ca emisiile anuale ale unui număr de 6,8 milioane maşini.

Aparatele cu microunde sunt cele mai folosite cuptoare în UE, numărul lor atingând aproape 135 milioane unităţi până în anul 2020.

Totuşi, 6,8 milioane reprezintă o mică parte din numărul maşinilor care circulă zilnic în UE, transmite independent.co.uk.

Citeşte mai multe pe Gândul.info.

cuptorul cu microunde efecte oameni de stiinta