tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Ce au descoperit cercetătorii despre cursurile de gătit organizate de Jamie Oliver

Ce au descoperit cercetătorii despre cursurile de gătit organizate de Jamie Oliver

29 iul 2016 comentarii

Participarea la cursurile de gătit din cadrul programului Ministry of Food, creat de Jamie Oliver, ajută la îmbunăţirea dietei, spun cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că persoanele care au luat cursuri de "cooking" au redus la jumătate cantitatea de snacks-uri pe care o consumau, au inclus mult mai multe fructe şi legume în dietă şi au devenit mult mai încrezători în capacităţile lor de a găti.

Studiul, condus de un grup de academicieni de la Leeds University, a implicat 800 de oameni care au participat la unul dintre cursurile lui Oliver între 2010 şi 2014.

"Schimbările pozitive s-au văzut imediat, ceea ce arată c[ programul MoF încurajează modificarea dietei înspre bine, iar acest comportament se şi menţine în timp. De asemenea, s-a descoperit în urma analizării datelor că bărbaţii sunt mult mai încrezători în capacităţile lor de a învăţa să gătească", spune cercetătoarea Janet Cade.

Numărul porţiilor de fructe şi legume pe care oamenii le-au mâncat au crescut de la o medie de 2,7 pe zi la 4,1, la şase luni după ce au terminat cursurile, notează Public Health Nutrition. 

"Acest studiu arată că este excelent să înveţi oamenii să gătească, iar cursurile chiar fac o mare diferenţă", afirmă la rândul său Jamie Oliver.

Cheful britanic a lansat aceste cursuri în 2008, iar acum sunt patru centre "Ministry of Food" în Marea Britanie şi alte câteva proiecte aliniate acestuia în Australia şi SUA.

 

jamie oliver studii