tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Ce vin bea preşedintele Americii. Nu se mai găseşte nicio sticlă după ce s-a aflat

Ce vin bea preşedintele Americii. Nu se mai găseşte nicio sticlă după ce s-a aflat

9 iun 2016 comentarii

Regiunea Galicia a rămas fără vinul de marcă, după ce preşedintele Barack Obama a servit un Pezo do Rei Ribeira Sacra, la Gala de la Hispanidad, în Washington D.C.

După ce licoarea de Ribeira Sacra a apărut în scenă, în cadrul evenimentului prezidenţial, cererea pentru acest vin a explodat, iar acum este aproape imposibil să mai găseşti vreo sticlă în Spania.
 
Potrivit The Daily Beast, "Vinul lui Obama", după cum a fost poreclit, a atras atenţia multora, dar mai ales a investitorilor.
 
În jur de 104.700 de litri de vin din Ribeira Sacra au ajuns în Statele Unite, iar cererea americanilor pentru această băutură creşte incredibil de rapid.
 
"În SUA, cererea este uriaşă, tot mai mulţi importatori şi distribuitori aduc acum Mencias din Ribeira Sacra", spune Dominic Rodriguez de la Classic Wines.
 
Producătorii de vinuri din Ribeira Sacra sunt recunoscători pentru avântul pe care l-a luat brusc business-ul lor, dar rămân prudenţi cu privire la cei care vor sa facă rapid bani aici.
 
"Îi respectăm pe toţi care vor să dezvolte un proiect în Ribeira Sacra, însă doar atâta timp cât ţin cont de ceea ce înseamnă viticultură în această zonă muntoasă şi de cultivarea în pantă, caracteristică regiunii", spune Rubén Pérez, director tehnic la vinăria Ponte Da Boga.
 
În ceea ce priveşte "PR-ul" creat în jurul acestui vin, preşedintele Obama se pare că nu a avut prea mult de-a face cu asta. Vinul Peza do Rei a fost recomandat de cineva din Galicia celor din serviciul de catering.

barack obama vinuri