tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cea mai bună brânză din lume este în Norvegia

Cea mai bună brânză din lume este în Norvegia

22 nov 2016 comentarii

Norvegia, supranumită ţara fiordurilor, celebră pentru cel mai scump alcool şi pentru spectaculoasa auroră boreală, îşi mai poate adăuga pe listă de acum încă un atu: cea mai bună brânză din lume.

World Cheese Awards, organizate de Guild of Fine Foods, au fost decernate luna aceasta în cadrul unei ceremonii în San Sebastian, Spania. Un juriu format din 266 de experţă din 26 de ţări a testat peste 3000 de produse din 31 de state. În unanimitate s-a decis că premiul pentru cea mai bună brânză din lume va pleca în Norvegia.

Kraftkar este o brânză cu mucegai, din lapte de vacă, maturată timp de 12 luni, produsă de Tingvollost.

 

Second win in two days - double celebrations for Tingvollost as they win the Champion of Champions. The best #cheese ever! #worldcheeseawards What an amazing achievement

A photo posted by Guild Of Fine Food (@guildoffinefood) on

La aflarea deciziei juriului, Gunnar Waagen, preşedintele Tingvollost, vizibil emoţionat, a spus: "Nu am cuvinte, aceasta este o veste minunată! Suntem un mic business de familie şi am lucrat nespus de mult la ferma noastră pentru a crea această brânză. Ne trezim în fiecare zi dis de dimineaţa, iar seara intrăm în casă foarte târziu, totul pentru a produce cea mai bună brânză, iar acest premiu mă face atât de mândru".

Kraftkar, surpriza competiţiei, a învins specialităţi din Spania, Franţa şi Elveţia, care visau la marele premiu.

brânză