tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cea mai bună ciocolată din lume vine din Peru

Cea mai bună ciocolată din lume vine din Peru

2 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Londra a găzduit în luna octombrie unul dintre cele mai dulci evenimente din lume, International Chocolate Awards 2017, în cadrul Chocolate Show London.

Din juriu au făcut parte peste 100 de persoane proprietari de plantaţii de boabe de cacao, ciocolatieri, somelieri, scriitori, cofetari, bucătari, experţi în alimentaţie, ziarişti, blogeri. Ei au avut de ales dintre cele peste 200 de produse finaliste. În competiţie au fost înscrise ciocolate produse în Ecuador, Danemarca, SUA, Franţa, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Mexic, Marea Britanie, Islanda, Venezuela, Columbia, Taiwan, Brazilia, Ungaria, Germania, Elveţia, Italia, Argentina, Finlanda, Belgia, Africa de Sud şi Japonia.

Concursul a avut mai multe categorii, fiind premiate cea mai bună ciocolată neagră, cea mai bună ciocolată cu lapte, dar şi cele care oferit alternative la zahăr, cele cu arome, albe, cu umpluturi, cu bucăţi întregi de fructe sau nuci, cremele de ciocolată, pralinele, cele cu caramel şi umpluturile.

În urma degustărilor, câştigătoare absolută a ieşit Chuncho 70%, o ciocolată produsă artizanat de Shattell Chocolate din Peru. La categoria ciocolată cu lapte premiul a mers la suedezii de la Tobago Estate Chocolate care în colaborare cu François Pralus au creat ciocolata Laura.

Shattell este o ciocolaterie artizanală din Lima, Peru, care foloseşte doar boabe de cacao organice, culese din plantaţiile de pe malurile Amazonului. Tobago Estate Chocolate este o ciocolaterie deschisă de Duano Dove din Tobago care după ce a trăit o perioadă foarte mare de timp în Europa şi-a dorit să ajute industria din ţara sa natala şi a investit în câteva plantaţii de boabe de cacao. Boabele le aduce în Suedia unde produce ciocolată artizanală. 

ciocolata concurs peru