tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cea mai bună pizza din lume
HOT

Cea mai bună pizza din lume

11 mai 2016 comentarii

Franco Pepe este cheful care prepară cea mai bună pizza din lume, undeva într-o mică localitate de lângă Napoli.

Experţii care alcătuiesc ghidul Where to Eat Pizza au pus laolaltă 1705 localuri la nivel mondial unde poţi servi cea mai gustoasă pizza. Daniel Young, coordonatorul listei, spune însă că de departe cele mai multe nominalizări din partea celor 1077 de contribuitori la acest ghid le-a avut Pepe in Grani, din Caiazzo, regiunea Campania, notează The Guardian.

Franco Pepe este numit eroul din Caiazzo. Aluatul său de pizza este o minune pregătită cu ingrediente bio locale. Pe toate le cumpără de la micii producători locali din apropiere. Şi pe lângă pasiunea pe care o are pentru pizza, Franco Pepe vrea să promoveze astfel această parte a Campaniei, dar şi producătorii locali cu care lucrează.

Pepe a relansat pe piaţă inclusiv un soi de grâu care nu a mai fost produs de 50 de ani. Sosul de tomate este făcut din roşii renumite în zonă, cultivate de ani şi ani, iar uleiul provine din plantaţii străvechi aflate la câţiva kilometri depărtare. 

Pentru Pepe, a găti pizza este o artă. Respectă cu sfinţenie aceste etape: analiza aluatului, prepararea şi maturarea; forma aluatului, pregătirea toppingurilor, coacerea şi finisajele.

Din meniul său lung cele mai cerute sunt "Pinsa conciata del ’500", cu topping de brânză conciato romano, smochine de la Cilento, busuioc şi slănină Nero Casertano şi "Il Sole nel Piatto", cu mozzarella de bivoliţă, mici roşii Piennolo del Vesuvio, anşoa Cetara, busuioc, ulei de măsline extra virgin şi măsline Caiazzo.

Nu sunt puţini cei care călătoresc până aici pentru a degusta cea mai bună pizza din lume. Iar cine nu se sătură de pizza de la Pepe in Grano poate înnopta oricând într-unul dintre cele două dormitoare elegante aflate chiar deasupra bucătăriei. 

Foto: pepeingrani.it

pizza italia