tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cea mai scumpă cafea din lume, disponibilă în Dubai

Cea mai scumpă cafea din lume, disponibilă în Dubai

25 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Culeasă din zona unor vulcani din Panama, Esmeralda Geisha Cañas Verdes a ajuns să se vândă la licitaţie cu peste 1000 de dolari kilogramul.

O cafenea din Dubai va avea în meniu o cafea exclusivistă al cărei preţ va ajunge la 68 dolari pentru o ceaşcă. Seven Fortunes Coffe Roasters vrea ca noul lor produs să fie o experienţă unică pentru consumatori. Vânzarea luxoasei cafele facă parte dintr-o campanie numită ”The 610 Experience” menită să aducă în prim plan cafele de origine din zone cât mai neaşteptate.

Cafeaua de 68 de dolari care are toate şansele să devină cea mai scumpă din lume este din Panama. Boabele sunt culese din zona Vulcanului Barú. În toată lumea există numai 45,5 kilograme din soiul Esmeralda Geisha Cañas Verdes, iar la o licitaţie ce a avut loc curând un kilogram s-a vândut cu 1.324 dolari. Nu doar cantitatea mică o face deosebită, ci şi gustul. La competiţia Best Panama Coffee a obţinut un scor record, câştigînd detaşat.

Cafeaua va fi disponibilă începând cu 30 septembrie doar în cafeneaua din Dubai. Pentru 68 de dolari clienţii cu dare de mână pot pleca acasă cu 15 g de boabe de cafea. Există şi varianta de lux. Pentru 149 de dolari cele 15 g de cafea vor fi măcinate la Seven Fortune Coffee Roasters şi alte 50 de g de boabe le puteţi lua acasă.

”Piaţa din Emiratele Arabe este avidă după cafea şi sunt mândru să aduc această experienţă unică pentru clienţii noştri”, a declarat Karim Hassan, proprietarul cafenelei pentru o publicaţie locală. Esmeralda Geisha Cañas Verdes are momentan cel mai mare scor în baza de date Global Specialty Coffee Grading System, care monitorizează calitatea tuturor cafelelor din lume. 

cafea licitatie