tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cel mai bun bar din lume este în Londra

Cel mai bun bar din lume este în Londra

13 oct 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

American Bar de la Hotelul The Savoy din centrul Londrei a fost numit cel mai bun bar din lume de către publicaţia The World’s 50 Best Bar. Peste 500 de experţi din toată lumea şi-au exprimat preferinţele.

Barul are în decor influenţe art deco şi a fost deschis în 1889.  Despre varianta din 2017 a localului, juriul a spus că este una dintre cele mai importante destinaţii din lume unde poţi bea un cocktail de calitate. American Bar a fost la început o denumire dată tuturor localurilor care serveau cocktailuri. La începutul secolului trecut Londra era plină de astfel de baruri, însă doar cel de la Savoy a rezistat.

Aici au lucrat barmani care au făcut istorie: Ada Coleman, singura femeie care a ocupat această poziţie şi inventatoarea cocktailului Hanky Panky şi Harry Craddock, unul dintre barmanii celebrii ai anilor 1920-1930. El nu a inventat vreo băutură, dar a pus toate cunoştinţele sale într-o carte, Savoy Cocktail Book, care este şi astăzi biblia barmanilor din toată lumea. Meniul de cocktailuri al barului, ”Coast to Coast” are ingrediente care spun istoria Marii Britanii din cele mai vechi timpuri până în prezent.

Declan MCGurk, managerul barului, a spus despre premiu că ”este o onoare să primească cea mai importantă distincţie pe care industria o poate da în acest moment.” De asemenea, Erik Lorincz, barman şef, a declarat că ”este o realizare extraordinară pentru American Bar şi un moment de mândrie profesională, pentru că localul duce mai departe reputaţia câştigată în 128 de istorie şi continuă să fie un lider în industie chiar şi după atâţia ani”. Barmanul îşi aminteşte că pentru a fi angajat la American Bar a trebuit să susţină un examen care a presupus prepararea a 250 de cocktailuri clasice. El este al 11-lea barman care conduce localul şi în 2011 a primit premiul pentru ”Cel mai bun barman din lume”.

Aceasta nu este prima distincţie pe care American Bar o primeşte. În 2016 a luat premiul pentru ”Cea mai bună echipă” şi tot atunci a fost numit ”Cel mai bun bar din Europa”.

Sursa foto: The Savoy Facebook

bar cocktail londra hotel