tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cel mai bun cofetar din lume a fost ales la New York

Cel mai bun cofetar din lume a fost ales la New York

31 oct 2017 comentarii

Cel mai bun cofetar din lume este în 2017 francezul Cédric Grolet, executive chef la Hotel Le Maurice din Paris.

Cédric Grolet  a fost nominalizat în 2015 pentru această distincţie, iar anul trecut a primit premiul pentru cel mai bun desert din partea Lebey Guide. Premiul pentru cel mai bun cofetar al anului a fost înmânat în cadrul unei ceremonii care a avut loc la New York.

Din juriu au făcut parte chef Jean-François Piège, chef Pierre Hermé, Denis Courtiade, manager al restaurantului Alain Ducasse at the  Plaza Athénée şi Catherine Roig, managing editor la Version Femina.

”Votul a fost unanim şi vine ca recunoaşterea unui cofetar tânăr şi talent. În câţiva ani Cédric Grolet a revoluţionat lumea cofetăriei  cu deserturile pe care le-a creat la Le Maurice, restaurant cu două stele Michelin. Chiar şi deserturile clasice au adus un suflu nou, făcându-le de neuitat pentru clienţi. Umil, prodigios, Cédric Grolet transmite emoţie şi plăcere.”, şi-a motivat juriul alegerea. 

Sursă foto: Cedric Groelet Facebook Page

cofetar francez pars

Cristina Călin