ART

Cel mai ieftin restaurant răsplătit cu stele Michelin vine la New York.
La restaurantele cu stele Michelin, un singur fel de mâncare costă de obicei peste 100 de dolari. Însă la Tim Ho Wan din Hong Kong, farfuriile încep de la 5 dolari. Nu e de mirare că a câştigat detaşat titlul de cel mai ieftin restaurant cu stele Michelin din lume.
Patronul Mak Kwai Pui aduce din septembrie brandul Tim Ho Wan şi la New York, după ce anterior a devenit celebru şi în Thailanda, Australia, Indonezia şi alte ţări asiatice. Este însă primul său restaurant din America de Nord.
Potrivit The Village Voice, aici se vor servi printre altele chifle coapte umplute cu carne de porc la grătar, găluşte cu creveţi, cârnaţi cu orez înveliţi în frunze de lotus şi farfurii de înaltă clasă cu vită, create special pentru apetitul americanilor.
Restaurantul va avea o licenţă pe băuturi alcoolice. Maka a ales deja locul, dar caută în continuare un chef. După NYC, va deschideun nou Tim Ho Wan în Hawaii, pentru care are deja pregătit un bucătar şef.