tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cel mai mare producător de ciocolată din lume a lansat un nou tip de ciocolată

Cel mai mare producător de ciocolată din lume a lansat un nou tip de ciocolată

12 sep 2017 comentarii

Vorbind despre ciocolată, adesea se naşte o dezbatere intensă cu privire la care dintre cele trei (cu lapte, neagră sau albă) este mai bună sau mai sănătoasă, iar acum, există un al patrulea tip de ciocolată: „Ruby”.

Nu este vorba despre o ciocolată colorată artificial şi care este mult prea dulce. Este o ciocolată adevărată, cu o culoare naturală şi un gust uşor de fructe. Potrivit Bloomberg, Barry Callebaut AG, cel mai mare producător de ciocolată şi cacao din lume, a lansat această nouă culoare, la mai bine de 80 de ani de când a fost lansată ciocolata albă.

Potrivit directorului executiv al Barry Callebaut, Antoine de Saint-Affrique, noua ciocolată roz este derivată dintr-un tip special de boabe de cacao provenind din Coasta de Fildeş, Ecuador şi Brazilia şi nu are nici un fel de aromă sau culoare adăugată. Ciocolata „Ruby” a fost în dezvoltare timp de aproximativ un deceniu.

Al patrulea tip de ciocolată oferă o experienţă de gust cu totul nouă, care nu este amăruie, cu aromă de lapte sau dulce, ci are un gust de fructe de pădure şi o textură fină. Compania speră că ciocolata va fi un succes major pentru sezonul de Ziua Îndrăgostiţilor.

 

sursa foto: Barry Callebaut

ciocolata