tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cele mai căutate destinaţii din România şi din străinătate în 2017

Cele mai căutate destinaţii din România şi din străinătate în 2017

9 ian 2017 comentarii

Cererea de bilete pentru Cluj-Napoca va creşte în 2017, în special datorită companiilor low-cost care vor opera mai multe zboruri pe aeroportul Avram Iancu. Acest oraş este printre destinaţiile interne cele mai cerute de către turiştii români în acest an.

Cele mai dorite destinaţii externe rămân Londra, Roma şi Paris, potrivit datelor Vola.ro.

În cazul city break-urilor, Roma se clasează în topul preferinţelor clienţilor Vola.ro şi în 2017. Barcelona şi Paris sunt următoarele două variante în ordinea popularităţii. În topul destinaţiilor de city-break se mai află Dubai şi Lisabona.

Un mini-sejur la Roma, avion şi două sau trei nopţi de cazare, începe de la 109 euro, la Veneţia de la 119 euro, respectiv 129 euro la Milano.

Călătoriile în lunile ianuarie şi februarie sunt printre cele mai convenabile ca preţ. Biletele de avion cu perioada de călătorie în primele două luni ale anului sunt mai ieftine cu aproximativ 40-45% decât media costului biletelor în restul anului, dacă sunt rezervate din timp. Mai mult, în ianuarie companiile aeriene lansează cele mai mari promoţii din an, precizează Vola.ro.

Luna decembrie este cunoscută drept cea mai scumpă şi aglomerată lună pentru călătoriile cu avionul. 

Astfel, dacă în alte luni ale anului preţul mediu al unui zbor spre Roma este de 20 de euro dus-întors, în luna ianuarie turiştii au posibilitatea să îşi achiziţioneze un bilet de avion cu până la 50% reducere. Situaţia este similară şi în cazul altor destinaţii-vedetă pentru turiştii români precum Londra, Milano sau Paris.

 

destinaţii turistice 2017