tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cele mai populare 10 destinaţii din lume în 2016. Mâncare foarte gustoasă şi privelişti incredibile
COOL

Cele mai populare 10 destinaţii din lume în 2016. Mâncare foarte gustoasă şi privelişti incredibile

26 iul 2016 comentarii

Cele mai fine bucătării din lume, mâncăruri incredibil de gustoase, istorie şi peisaje care-ţi răsfaţă ochii.

TripAdvisor a anunţat câştigătorii Traveler's Choice Awards 2016. Clasamentul a fost alcătuit în funcţie de milioanele de review-uri şi deratingurile date de turişti. Au fost luate în calcul restaurantele, hotelurile şi atracţiile turistice. Cei de la TripAdvisor au inclus în listă şi preţul mediu al unei nopţi de cazare pentru fiecare destinaţie din top 10. 

Destinaţiile pe care nu trebuie să le ratezi în 2016

10. Ubud, Indonezia

Restaurantele şi cafenelele din Ubud îţi vor lua ochii. Iar spectaculoasele câmpuri de orez şi peisajele montane te vor purta într-o lume unică. Nu rata magazinele de artizanat. Preţul mediu pentru o noapte de cazare la hotel ajunge undeva la 134 de dolari.

9. New York, SUA

"Oraşul care nu doarme niciodată" te îmbie cu restaurante deschise 24 din 24 de ore, cluburi pe toate gusturile şi un sistem de transport foarte bine pus la punct, care îţi permite să explorezi atât de uşor oraşul. În "Big Apple", rata medie a unei nopti de cazare la hotel este în jur de 326 dolari.

8. Hanoi, Vietnam

După ce explorezi cartierul vechi din Hanoi, bucură-te de templele care îţi taie răsuflarea şi de străzile pline de viaţă. Pieţele iţi vor lua însă ochii, iar mâncarea îţi va testa simţurile, este pur si simplu savuroasă. Rata medie a unei nopti de cazare la hotel este de 77 dolari.

7. Roma, Italia

Explorează istoria, precum Colosseumul sau Vaticanul grandios, dar nu rata o masă delicioasă în Roma, la unul dintre restaurantele de top, mâncarea mediteraneană este în patrimoniul UNESCO. Nu rata pizza şi pastele. Si pâinea este grozavă. Rata medie a unei nopti de cazare la hotel: 140 dolari.

6. Praga, Cehia

Muzee, castele, catedrale, sunt simboluri ale capitalei Cehiei. Plimbă-te pe aleile dominate de cafenele şi încearcă-le produsele. Rata medie a unei nopti de cazare la hotel: 94 dolari.

5. Siem Reap, Cambodgia

Mâncare uluitoare, bere de 50 de cenţi, canale spectaculoase, temple, altare şi morminte de sute de ani. Rata medie a unei nopti de cazare la hotel: 64 de dolari.

4. Paris, Franţa

Lăsând la o parte nestematele arhitecturale, Parisul este casa celebrelor chic boutiques, o adevarata colecţie de artă şi pentru muţi patria celei mai fine bucătării din lume. Rata medie a unei nopţi de cazare la hotel este 172 dolari.

3. Marrakech, Maroc

Pierde-te prin souks, pieţele vibrante, dominate de mirodenii, tot felul de alimente exotice şi covoare. Marrakech este desenat de grădini complexe şi moschei. Rata medie a unei nopţi de cazare la hotel: 104 dolari.

2. Istanbul, Turcia

Catedrale bizantine opulente, shopping de noapte de top, bucătărie gourmet şi fermecătoarele privelişti ale Bosforului. Rata medie a unei nopti de cazare la hotel: 93 dolari.

1. Londra, Marea Britanie

În capitala britanică, unul dintre cele mai scumpe metropole ale lumii, pub-urile pline de viaţă, grădinile fabuloase, clădirile istorice şi scena unei multiculturale bucătării îţi oferă experienţe de neuitat. Rata medie a unei nopţi de cazare la hotel: 207 dolari.

turism destinaţii 2016 tripadvisor