tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cheful care a refuzat stelele Michelin. De ce una dintre cele mai râvnite distincţii din lume a devenit un

Cheful care a refuzat stelele Michelin. De ce una dintre cele mai râvnite distincţii din lume a devenit un "blestem"

11 ian 2017 comentarii

Stele Michelin sunt greu de obţinut. Sunt chefi care dedică ani întregi de carieră pentru a ajunge în punctul de a fi răsplătiţi cu ele.

Karen Keygnaert, singura femeie chef din Flandra, premiată cu o stea Michelin, a refuzat distincţia iarna aceasta, potrivit Munchies, notează Tasting Table.  

Şi nu este primul bucătar care spune adio stelelor Michelin.

"Până acum 10 ani, o stea Michelin era o binecuvântare, însă în acestă perioadă de tumult economic a devenit un blestem."

În Europa, unde ghidul Michelin Guide a început să acorde aceste distincţii încă din 1926, stelele Michelin vin la pachet şi cu aşteptări specifice din partea clienţilor, spune Keygnaert. Din acest punct, "pierzi libertatea de a găti ceea ce vrei", continuă ea.

Keygnaert plănuieşte să deschidă un nou restaurant, unul mai puţin formal, unde să gătească tot ceea ce doreşte şi să nu pună bariere creativităţii. În noul meu restaurant voi continua să pregătesc mâncare de calitate extraordinară, cu ingrediente de top, dar nu sub forma unui meniu setat, scurt, pentru ca oamenii să aibă de unde alege, să poată decidă ce vor să comande şi la ce preţ doresc, spune ea.

stele michelin