tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cine este cel mai bun bucătar din România?

Cine este cel mai bun bucătar din România?

23 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Industria Horeca şi-a răsplătit profesioniştii cu premii în cadrul unei Galei Horeca Awards, organizată de Horeca Insight, ce a avut loc miercuri, 22 noiembrie 2016, la clubul Fratelli.

Anul acesta au fost incluse categorii noi, pentru a aduce în prim plan nu doar locaţii, ci şi oameni. Au fost premiaţi cel mai bun chef, cel mai bun manager de locaţie, cel mai bun pastry chef, cel mai bun somelier, cel mau bun bartender, cel mai bun barista şi cel mai bun ospătar.

La categoria ”quick service restaurant” câştigători au fost cei de la KFC, ”Fratelli Catering” a fost recompensată pentru ”cea mai bună companie de catering”, iar pentru ”delivery” premiul a mers la Jerry`s Pizza. Starbucks a ieşit învingătoare la categoria ”ceainărie/cafenea”.

Paul este cea mai bună cofetărie, L`Atelier-L`art Culinaire de la Epoque Hotel cel mai bun restaurant de hotel, Caru cu bere ”cel mai bun restaurant cu specific românesc tradiţional”, iar Zexe ”cel mai bun restaurant cu specific românesc modern”. Au mai fost premiate ”cel mai bun restaurant steakhouse/ burger”—Osho, cel mai bun restaurant cu specific străin—segment casual—Hard Rock Cafe şi cel mai bun restaurant nou deschis—Caju by Joseph Hadad. Tot Joseph Hadad a luat şi premiul pentru cel mai bun restaurant premium, Joseph, bu Joseph Hadad.

La categoria ”cel mai bun bar” câştigător a fost Biutiful by the Lake, iar ”cel mai bun club” este Fratelli Social Club.  

Cele mai aşteptate premii au fost cele care au răsplătit profesioniştii, oamenii în carne şi oase cu care intrăm în contact atunci când intrăm într-un local. Marius Baban de la Hard Rock Cafe este cel mai bun manager de locaţie. Tot de la Hard Rock Cafe vin şi cel mai bun ospătar—Cristina Burada şi cel mai bun ospătar—Alexandru Corodi. Cea mai bună barista—Cezara Cartes şi cel mai bun somelier, Sergiu Nedelea.

Categoriile cele mai disputate au fost cele pentru ”cel mai bun pastry chef” şi ”cel mai bun bucătar”.

Locul 3 la categoria ”cel mai bun pastry chef” a fost câştigat de Irina Stăncescu de la Pain Plaisir, urmată de Simona Popa, iar premiul cel mare a fost adjudecat de Ana Consulea de la Zexe Braserie. Emoţii mari au fost şi pentru nominalizaţii de la ”cel mai bun bucătar”. Nico Lontras a primit locul al 3-lea, Joseph Hadad, iar cel mai bun bucătar din România este Adrian Hădean. 

foto: facebook Adi Hădean

bucatar romania profesionisti