tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Ciocolata neagră este perfectă la micul-dejun

Ciocolata neagră este perfectă la micul-dejun

26 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Ciocolata la micul-dejun sună ca o blasfemie pentru împătimiţii alimentaţiei sănătoase. Cercetări recente arată că ar fi bine să revizuim meniul pentru masa de dimineaţă şi să adăugăm puţină ciocolată de calitate.

Liz Moskow, specialist în artă culinară din Marea Britanie, spune că în curând ciocolata va reveni în rutina noastră pentru mic-dejun. ”Oameni de ştiinţă de la Universitatea din Siracuza au arătat cât de multe beneficii are ciocolata neagră asupra funcţiilor noastre cognitive, în principal asupra memoriei, concetrării şi gândirii abstracte”, a spus specialista.

Un alt studiu ne dă veşti şi mai bune. Ciocolata neagră ne ajută să slăbim spun cercetători de la Universitatea din Tel Aviv. Datorită compoziţiei sale ajută la accelerarea metabolismului, iar micul dejun este cel mai bun moment al zilei pentru a o consuma.

Totuşi, dacă alegem ca prima masă a zilei să fie un desert trebuie să avem grijă la ingredientele sale. Ciocolata neagră de calitate este cea mai bună variantă, dar dacă vrem ca ea să facă parte dintr-o prăjitură atunci vom alege una cu făină de migdale şi foarte puţin zahăr. 

ciocolata neagră mic-dejun