tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Croaţia are 62 de restaurante în Ghidul Michelin

Croaţia are 62 de restaurante în Ghidul Michelin

5 mar 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Croaţia este una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români şi de anul acesta turiştii vor avea posibilitatea să aleagă dintre cele 3 restaurante cu o stea Michelin din această ţară.

Anul trecut a fost pentru prima dată când un restaurant din Croaţia a primit o stea Michelin, iar anul acesta alte două s-au mai alăturat listei.

Monte din Rovinj a fost deshis lista de distincţii Michelin. Acesta este un restaurant în stil contemporan-romantin, stilul său fiind în contrast cu cetatea medievală în care se află. Preparatele sunt dovada creativităţii bucătarului, uneori fiind teatrale.

Pelegrini din Sibenik şi Restaurant 360° din Dubrovnik au primit anul acesta prima lor stea.

Pelegrini nu este la prima recunoaştere oficială. În ultimii 3 ani a primit premiul de cel mai bun restaurant al Croaţiei. Nu este de mirare, având în vedere că propune o îmbinare de tehnici moderne şi tradiţionale. Deschis într-un palat, restaurantul se străduie să se ridice la nivelul istoriei înaintaşilor săi.

Restaurant 360 i-a cucerit pe reprezentaţii Ghidului Michelin cu preparate clasice gătite în stil modern. Priveliştea asupra portului este superbă, iar decorul este unul pescăresc.

Croaţia se mai poate lăuta cu 4 localuri pe care Ghidul Michelin le-a recompensat cu BibGourmand pentru mâncare excepţională la preţuri rezonabile, 55 cu Michelin Plates care echivalează cu o recomandare din partea celor de la ghid, dar care încă nu au ajuns la nivelul cerut pentru a avea o stea. Practic, anul acesta Croaţia are 62 de restaurante în Ghidul Michelin, aproape dublu faţă de anul trecut.

 

croatia michelin restaurante