tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cum poţi să opreşti îmbătrânirea cu un desert?

Cum poţi să opreşti îmbătrânirea cu un desert?

23 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

O substanţă din componenţa ciocolatei negre ajută celulele să întinerească potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universităţile din Exeter şi Brighton.

Oamenii de ştiinţă au amestecat peste culturi de celule reversatrol, substanţa prezentă în vin roşu, ciocolată neagră, struguri roşii şi afine. Fără niciun fel de alt ajutor, celulele au început să se dividă, fără să mai aibă şi markerii care sunt semne de pe cromozomi care dispar pe măsură ce noi îmbătrânim.

Rezultatele studiului le dau speranţă medicilor care vor să folosească reversatrolul pentru tratamente care să ajute oamenii să îmbătrânească mai uşor, fără probleme degenerative. Dorinţa lor este să găsească o soluţie astfel încât să le redea celulelor oamenilor în vârstă caracteristici ale celulelor tinere. şansele să reuşească pentru că au repetat experimentul de mai multe ori şi de fiecare dată celulele au întinerit.

Pentru a beneficia de efectele reversatrolului trebuie să mâncaţi ciocolată neagră de calitate, care nu are în compoziţie grăsimi hidrogenate sau aditivi alimentari. Cel mai bine este să alegeţi sortimente care au peste 60% conţinut de masă de cacao. 

ciocolata studiu