tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cum potriveşti corect brânza cu vinul pentru un gust desăvârşit

Cum potriveşti corect brânza cu vinul pentru un gust desăvârşit

15 feb 2017 comentarii

Ca să te bucuri la maximum de textura unor brânzeturi şi de buchetul unui vin în acelaşi timp, există acum şi o aplicaţie care te învaţă cum să le potriveşti corect.

Gary Bader şi echipa sa de la Universitatea din Toronto sunt cercetătorii din spatele www.wineandcheesemap.com. Site-ul şi aplicaţia îţi permit să alegi vinul favorit sau brânza preferată şi îţi creează o listă cu posibilele combinaţii pe care le poţi face între cele două produse pentru a obţine gustul perfect.

Şi pentru că reacţiile userilor au fost pozitive, aplicaţia va lista şi toate combinaţiile corecte de bere şi brânză sau şampanie şi brânză.

Bader însuşi se declară încântat de descoperirile pe care le-a făcut, după ce a folosit aplicaţia creată de el şi echipa sa: Syrah şi Bordeaux roşu merg excelent cu brânza Cheddar, California Zinfandel cu Zamorano şi Chardonnay cu Beaufort.

"Eu şi soţia mea eram interesaţi să învăţăm cât mai multe despre brânză, aşa că am cumpărat cartea ‘Cheese: A Connoisseur's Guide to the World's Best’ de Max McCalman, care descrie multe sortimente de brânză şi include informaţii despre cum să le combini cu alte alimente sau băuturi. Apoi Shawna a realizat că toate informaţiile despre brânză şi vin ar putea fi puse laolaltă într-o aplicaţie din care să descoperim noi brânzeturi şi vinuri şi cum să le potrivim pentru a ne bucura la maximum de ele", a povestit Bader, potrivit The Independent. 

aplicaţii vin brânză