tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cum un antreprenor din Silicon Valley reinventează vinul într-un castel de secol 18 din Burgundia

Cum un antreprenor din Silicon Valley reinventează vinul într-un castel de secol 18 din Burgundia

29 dec 2016 comentarii

Domeniul viticol de la Château de Pommard tinteşte statutul total de cultură biodinamică în următorii trei ani.

Emmanuel Sala, director la Château de Pommard, a anunţat că domeniul va fi regândit biodinamic, iar până în 2019 va fi transformat complet în acest sens.

Mişcarea vine la doi ani după ce proprietatea de secol 18 a fost cumpărată de antreprenorul din Silicon Valley, Michael Baum. Viticultura biodinamică este un trend care prinde tot mai mult în Burgundia.

"Când am văzut domeniul de la Château de Pommard, am fost convins total că viticultura biodinamică este posibilă aici", a declarat el pentru Decanter.com.

Baum vrea ca tot ce înseamnă Château de Pommard să evolueze, turismul viticol să fie şi mai puternic, iar calitatea vinului mai bună ca niciodată.

Pentru a testa biodinamica aici, echipa de la Pommard a izolat  2,5 hectare de viţă de vie, iar rezultatele au fost concludente.

"Tranziţia către biodinamică necesită timp şi bani", spune Emmanuel Sala, adăugând că Michael Bauminvesteşte serios în această direcţie. 

 

vin silicon valley château de pommard