tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Cuplurile în care partenerii beau împreună sunt mai fericite

Cuplurile în care partenerii beau împreună sunt mai fericite

20 iul 2016 comentarii

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au descoperit că persoanele căsătorite care formează un cuplu de mulţi ani şi au obiceiuri similare într-ale consumului de băuturi sunt mai fericite decât cuplurile în care doar un partener bea.

În cadrul studiului "Drinking Patterns Among Older Couples: Longitudinal Associations With Negative Marital Quality" au fost incluse 2767 de cupluri americane în care partenerii aveau vârsta de 50 + şi care erau căsătoriţi de peste 30 de ani.

"Studiul arată că nu este vorba despre cât de mult beau, ci dacă beau împreună, spune dr. Kira Birditt, autorul cercetării, pentru Reuters, citată de foodandwine.com. De asemenea, ea a subliniat că "nu sugerăm ca oamenii să bea mai mult sau să-şi schimbe obiceiurile de consum". Birditt precizează că nu se cunoaşte cauza exactă pentru acest fenomen, unul dintre motive putând fi acela că multe dintre cuplurile în care partenerii au activităţi comune de petrecere a timpului liber au o şi căsnicie fericită. 

Interesant este că studiul a dezvăluit o nemulţumire semnificativă în rândul cuplurilor în care soţiile beau şi soţii nu. Şi nu pentru că bărbatul ar avea o problemă cu asta, doamnele fiind cele supărate că nu au un partener de distracţie.

 

studii alcool cupluri fericite