tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Dacă vrei să fii mai deştept, mănâncă regulat acest aliment
SWEET

Dacă vrei să fii mai deştept, mănâncă regulat acest aliment

6 iul 2016 comentarii

Cel puţin, aşa zic cercetătorii! La o aşa concluzie, nu ne rămâne decât să-i credem pe cuvânt şi să ne dăruim fără vinovăţie câte o recompensă dulce!

Cele mai noi studii de specialitate vin cu veşti bune pentru toţi iubitorii de ciocolată: consumul ei regulat a fost asociat cu îmbunătăţirea funcţiilor creierului şi cu creşterea performanţei cognitive, relatează Independent.co.uk

Studiul a fost efectuat pe 968 de persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 98 de ani, ale căror obiceiuri alimentare au fost atent supravegheate, luându-se în calcul şi diverse afecţiuni sau diverşi factori de risc, precum riscul cardiovascular. Din fericire, rezultatele studiului au arătat că, indiferent de obiceiurile şi preferinţele alimentare avute, consumul regulat de ciocolată a condus la o îmbunătăţire a funcţiilor cognitive. 

Consumul frecvent de ciocolată a contribuit în mod semnificativ la îmbunătăţirea memoriei vizual-spaţiale, a orientării şi organizării, a memoriei de lucru, precum şi în procesele de scanare şi urmărire. 

Responsabili pentru efectul pozitiv asupra funcţiei cognitive a creierului sunt, spun cercetătorii, flavonolii de cacao, o subgrupă de flavonoide, care se găsesc în cacao. Cel mai mare nivel de flavonoide este prezent în ciocolata neagră şi mai puţin în ciocolata albă sau mix de ciocolată cu lapte, dar mai sunt de găsit şi în alte produse precum anumite tipuri de ceai, vin roşu şi fructe precum strugurii şi merele. 

O altă veste foarte bună este faptul că aceste concluzii vin în completarea perfectă a altor studii clinice recente, care au arătat flavoinoidele protejează şi împotriva declinului cognitiv survenit odată cu creşterea în vârstă.

Cu alte cuvinte, să nu uităm nicicând să mâncăm ciocolată: nu doar că te face mai deştept, dar - mai mult decât atât - se pare că te face şi mai tânăr! 

ciocolata cercetatori studii