ART

Nu ai apucat încă să cumperi un cadou pentru persoana iubită? Chiar dacă sărbătoreşti sau nu Valentine’s Day, puteţi să vă răsfăţaţi cu o prăjitură delicioasă.
În ultimul an cofetăriile din România au evoluat foarte mult şi, inspirate de cofetarii din străinătate, au pus pe galantarele lor produse tot mai noi, mai sofisticate, mai delicioase.
Iată câteva idei pentru un cadou pe fugă de care să vă bucuraţi amândoi.
Portofoliul cofetăriei este dominat de brioşe savuroase, dar nu nici torturile nu sunt de lăsat în vitrină. Combinaţiile sunt pe toate gusturile, iar atenţia cu care sunt lucrate arată dragostea proprietarilor pentru deserturi.
Pentru deserturile de la Cofetăria Delice merită să baţi drumul până la Câmpina. Gândite de multipla medaliată la concursuri naţionale şi internaţionale, Carmela Dragomir, prăjiturile lor sunt căutate de oameni din toată ţara.
Dacă nu aveţi drum până la Slobozia, să vă faceţi. La Flavours se îmbină deserturile clasice, cu gust de copilărie, cu cele moderne, care vă duc cu gândul la o vacanţă în Franţa, Italia sau Grecia.
Grace Couture Cakes este una dintre cele mai bine cotate cofetării din Bucureşti şi dacă vreţi să-i faceţi o surpriză persoanei iubite, nu faceţi o greşeală dacă treceţi pe la ei.
Cofetăria Un dulce de la Vlad Mureşan se află la Cluj, dar ar putea la fel de bine să o găsiţi şi la Paris, Roma sau Londra, fără să vi se pară că nu ar avea loc acolo. Toate deserturile sunt realizate din făină de orez, deci sunt gluten free şi nu au nici zahăr, fără să piardă din onctuozitatea sau gustul unei prăjituri clasice.
La Poem Cafe omul orchestră este Vera Maxim, o cofetăreasă care anul trecut a fost primt medalie de bronz la Olimpiada de la Erfurt pentru deserturile sale. Modul în care arată prăjiturile şi îmbinarea de arome şi texturi sunt dovada clară că la Poem Cafe se urmăreşte trendul şi grija faţă de client.