tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Decizia luată de chefi din toată lumea, după devastatorul cutremur din Amatrice

Decizia luată de chefi din toată lumea, după devastatorul cutremur din Amatrice

26 aug 2016 comentarii

Chefi din întreaga lumea, printre care Jamie Oliver, Carlo Cracco, Antonello Colonna sau Davide Oldani, vor pregăti în restaurantele lor preparatul simbol din Amatrice, pentru a ajuta la strângerea de fonduri ce vor fi donate victimelor devastatorului cutremur din Italia.

Amatrice, bijuterie medievală a Italiei, era cunoscut în toată lumea datorită spaghetelor all'Amatriciana. La sfârşitul acestei săptămâni trebuia să aibă loc unul dintre cele mai aşteptate festivaluri culinare din peninsulă, motiv pentru care în oraş se aflau mulţi turişti.

Peste 600 de restaurante vor introduce acum în meniuri pastele all'Amatriciana şi vor dona câte doi euro pentru fiecare porţie vândută. Banii vor merge la Crucea Roşie din Italia, anunţă Paul Bell, un blogger din Roma, implicat în această campanie umanitară, potrivit CNN.

"Ideea s-a născut din dorinţa de a-i ajuta pe cei afectaţi de cutremure", explică Bell.

Nu este pentru prima dată când maeştrii bucătari se implică în astfel de demersuri. În mai 2012, mai multe cutremure au lovit regiunea Emilia-Romagna, din nordul Italiei. Mii de roţi de parmigiano reggiano au fost distruse atunci. Massimo Bottura, renumitul chef care se află la cârma celui mai bun restaurant din lume, Osteria Francescana, recompensat cu trei stele Michelin, a inventat un preparat pentru a folosi brânza rămasă alături de alte ingrediente locale. A fost un succes şi s-au strâns bani pentru a-i ajuta pe italieni. Bottura declara în Saveur, în 2014, că acest preparat s-a transformat într-un "simbol emilian al speranţei şi al redresării".

Peste 260 de persoane şi-au pierdut viaţa în cutremurul care marţi dimineaţa a lovit Italia, oraşul Amatrice fiind efectiv pus la pământ.

amatrice chefi