tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Dezbaterea: Istorie şi identitate gastronomică naţională

Dezbaterea: Istorie şi identitate gastronomică naţională

14 dec 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Miercuri, 20 decembrie, de la ora 14:00, la sediul din Calea Victoriei nr.12, Muzeul Naţional de Istorie a României şi Gastroart.ro organizează dezbaterea: Istorie şi identitate gastronomică naţională.

Avem sau nu avem o istorie gastronomică românească? Cum ar trebui să arate identitatea culinară naţională? La ce se referă reinterpretarea bucătăriei tradiţionale? Este multiinfluenţa specificul nostru culinar?

Participă:

Andrei Pleşu – scriitor, eseist, estetician şi istoric al artei

Constanţa Vintilă Ghiţulescu – doctor în istorie şi civilizaţie şi sociologie

Cornel Ilie – doctor în istorie, director adjunct al MNIR

Anda Becuţ Marinescu – doctor în sociologie şi cercetător în cultură

Nico Lontraş – chef, pioner al mişcării de reinterpretare a bucătăriei tradiţionale

Moderator:

Cosmin Dragomir – jurnalist culinar

La dezbatere vor participa bucătari, personal HoReCa, manageri de restaurante şi hoteluri, reprezentanţi ai mass media de profil şi generalistă. Intrarea este liberă în limita locurilor şi se face prin rezervare şi confirmare prin formularul de aici.

Evenimentul face parte din campania pentru promovarea gastronomiei şi vinurilor româneşti iniţiată de gastroart.ro, vinul.ro, Rare Food Services şi ARSMA

 

dezbatere gastronomie identitate