tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Dominique Crenn, desemnată cea mai bună femeie chef din lume în 2016
COOL

Dominique Crenn, desemnată cea mai bună femeie chef din lume în 2016

13 iun 2016 comentarii

Dominique Crenn a fost aleasă în aprilie The World’s Best Female Chef 2016, iar premiul i-a fost înmânat săptămâna aceasta în cadrul ceremoniei The World’s 50 Best Restaurants, de la New York.

Dominique Crenn, cheful care conduce restaurantele Atelier Crenn şi Petit Crenn din San Francisco, spune că acest titlu este "o mare onoare". 

Dominique a crescut în Franţa, iar părinţii ei au fost cei care i-au insuflat curiozitatea în domeniul culinar. A studiat la Paris, apoi s-a mutat în San Francisco, unde a lucrat sub îndrumarea lui Jeremiah Tower şi Mark Franz. După ce a condus două bucătării în Indonesia şi San Francisco, a decis că e timpul să-şi deschidă propriul local, Atelier Crenn, în 2011.

Acesta a devenit rapid unul dintre restaurantele de top din San Francisco, primind prima stea Michelin la doar un an de la deschidere, iar pe a doua, un an mai târziu.

Crenn a fost prima femeie chef din Statele Unite care a primit două stele Michelin. Anul acesta, a fost desemnată unul dintre juraţii competiţiei S.Pellegrino Young Chef 2016.

William Drew, editor-şef  The World’s 50 Best Restaurants, spune despre ea: "Suntem mândri şi încântaţi să o anunţăm pe Dominique Crenn cea mai bună femeie chef din lume în 2016, celebrând astfel realizările ei uriaşe. Dominique este un chef distins şi impresionant, care a oferit deja multe premiere ca femeie bucătar, deschizând calea generaţiilor urmatoare. Pasiunea lui Dominique pentu produsele locale şi dedicarea faţă de această profesie au facut din Crenn destinatarul perfect al acestui premiu".

 

dominique crenn the world’s best female chef 2016