tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Efectele cafelei. Ce se întâmplă în corpul tău într-un interval de şase ore

Efectele cafelei. Ce se întâmplă în corpul tău într-un interval de şase ore

1 sep 2016 comentarii

Pentru cei mai mulţi oameni cafeaua este o necesitate, nelipsită din ritualul de dimineaţă, plăcerea vinovată fără de care nu se poate lua startul zilei.

Te-ai întrebat însă vreodată ce schimbări au loc în corp imediat după ce bei o ceaşcă de cafea?

În primele 10 minute, cafeaua intră în fluxul sanguin. Presiunea din sânge începe să crească, iar acelaşi lucru se întâmplă şi cu ritmul cardiac, notează One.ro, potrivit Mediafax.

După 20 de minute, te simţi mai concentrat şi mai alert. Îţi este mult mai uşor să prinzi informaţii, dar şi să iei decizii şi să rezolvi anumite probleme. De asemenea, cafeina te ajută să te simţi mai puţin obosit, conectând creierul la receptorii adenozinei.

La 30 de minute, organismul începe să producă mai multă adrenalină. Poţi avea chiar o vedere mai clară, deoarece pupilele se vor dilata treptat.

După 40 de minute, nivelul de serotonină începe să crească. Acest lucru îmbunătăţeşte funcţionarea neuronilor, ceea ce duce la creşterea forţei musculare.

După patru ore, cafeaua acţionează asupra celulelor şi ajută la eliminarea energiei. Corpul începe să ardă grăsimi, chiar şi atunci când nu te mişti. De asemenea, cafeina stimulează şi măreşte producţia de acid din stomac.

După şase ore, cafeina are un efect diuretic. Pe lângă apă, corpul pierde şi câteva vitamine şi minerale esenţiale. Acest lucru poate duce la tulburări treptate ale calciului din metabolism.

cafea