tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Elton John organizează o cină caritabilă cu ocazia premiilor Oscar

Elton John organizează o cină caritabilă cu ocazia premiilor Oscar

14 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

4 martie este ziua pe care lumea cinematografiei o aşteaptă cu nerăbdare. Pe lângă ceremonia de decernare a premiilor Oscar vor avea loc şi o serie de pretreceri private. Una dintre cele mai faimoase este cea organizată de Elton John.

În fiecare an, după ce sunt anunţate cele mai importante premii pentru industria filmului, cântăreţul Elton John organizează o cină caritabilă. Pentru ediţia din acest an, au fost aleşi să pregătească totul fraţii Roca, din Spania. Cei trei conduc unul dintre cele mai bune restaurante din Spania, Cellar de Can Roca, care de două ori a fost ales cel mai bun local din lume. Restaurantul lor are trei stele Michelin. Cei trei fraţi Joan, Joseph şi Jordi şi-au împărţit foarte bine responsabilităţile în local. Joan este chef, Joseph somelier, ir Jordi cofetar, fiecare fiind printre cei mai buni din lume în domeniul lor.  

Fundaţia Elton John organizează de 25 de ani evenimente caritabile în urma cărora se strâng fonduri pentru bolnavii de SIDA. La cina din 2017 s-au strâns 7 milioane de dolari, iar anul acesta speră să depăşească această sumă.

La eveniment vor participa peste 1000 de persoane şi, din această cauză, au fost invitaţi în echipa de organizare şi doi chefi din Los Angeles. Aceştiau au fost deja în vizită la Cellar de Can Roca pentru a se familiariza cu meniul şi cu modul de lucru al spaniolilor.

”Oaspeţii se pot aştepta la o cină incredibilă. Tehnicile de  lucru sunt diferite, aromele proaspete, totul este de sezon”, a declarat Martin Gonzalez, unul dintre chefii americani din Los Angeles. Meniul are la bază gastronomia mediteraneană, adaptat pentru un public eterogen.

 

elton john oscar cinematografie