tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Evenimente cu gust în perioada 20-26 octombrie. Poftă bună!

Evenimente cu gust în perioada 20-26 octombrie. Poftă bună!

20 oct 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Toamna, când toţi culeg roadele, este vremea târgurilor şi a festivalurilor. Am adunat evenimente din toată ţara pentru gurmanzi şi pofticioşi. Poţi petrece la un târg tradiţional sau poţi merge la un restaurant elegant pentru a degusta un meniu de trufe. Alegerea este a ta.

Sărbătoarea cartofului

14 octombrie – 22 octombrie, Platul Brukental din Avrig, Sibiu
Acum mai bine de 200 de ani, la curtea baronului Samuel von Brukenthal au fost plantaţi primii cartofi din Transilvania. El a promovat la Avrig cultivarea cartofului, urmărind să îmbunătăţească viaţa de zi cu zi a oamenilor, aşa că nu este de mirare că în această localitate există un eveniment dedicat cartofului. 
Preţurile biletelor variază între 10 şi 50 lei şi se găsesc la recepţia Palatului Brukenthal. Meniul pe bază de cartofi, este unul complex, plin de originalitate şi creativitate.
 

Festivalul Haiducilor

19-22 octombrie, Parcul Naţional, Bucureşti
Bucătări din toate colţurile ţării vor pregăti cele mai gustoase preparate haiduceşti, în toate felurile şi pentru toate gusturile. Ceaunele vor clocoti de zor cele mai gustoase tocăniţe din oaie, vânat şi alte cărnuri aromate, grătarele vor sfârâi pline de păstrămuri, cârnaţi şi coaste haiduceşti, cuptoarele vor coace de zor pâine şi pulpe de miel, iar berbecuţi şi purceluşi se vor rumeni pe proţap. Nu vor lipsi nici produsele de la stână, cum îi plac haiducului: balmoş şi bulz, toate scăldate din belşug de străchini cu must şi vin şi halbe de bere.
 

Festivalul verzei

20-22 octombrie, platoul din faţa Primăriei Sector 1, Bucureşti
Evenimentul îşi propune să aducă în faţa bucureştenilor şi nu numai, vedeta toamnei, varza. Pieţarii vor aduce sute de kilograme de varză. De asemenea, în târg se vor găsi preparate din varza, sarmale, varză a la Cluj şi o plăcintă mare de 25 m umplută cu varză. 

 

Şezătoare la Palat

20-29 octombrie, Palatul Mogoşoaia
În perioada 20 – 29 octombrie, Primăria Capitalei prin Centrul Cultural ”Palatele Brancoveneşti de la Porţile Bucureştiului”, în parteneriat cu Accente NOI Fair, organizează în curtea interioară a Palatului Mogoşoaia festivalul de tradiţii populare „Şezătoare la Palat”. Vor fi concerte susţinute de Rona Hartner şi Taraful Bucureşti, Grigore Leşe, Florin Vasilică şi Grupul Teleormanul, Marioara Man Gheorghe & Ansamblul Mladiţei Ilfovene, Ansamblul Rapsodia Carpaţilor,  vor fi standuri ale meşterilor populari şi gastronomie tradiţională inedită, reţete dacice descoperite şi puse în practică de artizani pricepuţi.
 

Târg la Năică

20-22 octombrie, Parcul Alexandru Ioan Cuza, Bucureşti
 
Târgul La Năică vă aşteaptă în frumoasa locaţie pe malul lacului IOR din Parcul Al.I. Cuza - Platoul de la Biserica Maramuresană. Veţi găsi savuroasa cafea preparată la nisip, clătite, must, pastramă, mici, grătar , fasole cu ciolan, sarmale, bere, dulciuri de casă, plăcinte moldoveneşti, poale în brâu, kurtos kalacs, miere, lavandă, produse de îngrijire, ateliere pentru copii, decoraţiuni, cadouri şi bijuterii lucrate manual şi multe surprize. 
 
 

Agenda Bio #7 pentru un stil de viaţă sănătos

21-22 octombrie, Casa Universitarilor, Bucureşti
La târg veţi găsi standuri cu vânzare de produse bio şi naturale, clase de yoga, conferinţe şi seminarii incluse în biletul de intrare, ateliere de creaţie pentru copii. Biletul costă 8 lei/persoană, copiii pȃnă ȋn 14 ani intră gratuit.
 

Expo Drink & Wine

25-29 octombrie, Pavilionul Romexpo, Bucureşti
În cadrul târgului vor expune companii producătoare, importatoare si distribuitoare de vinuri, băuturi alcoolice şi răcoritoare, precum şi de echipamente şi tehnologii pentru prelucrare, ambalaje pentru băuturi şi produse chimice destinate viticulturii. Vor fi organizate evenimente care abordează teme de actualitate din domeniul băuturilor alcoolice şi non-alcoolice, conferinţe, dezbateri, prezentări de produse şi tehnologii care să reflecte ultimele tendinţe în domeniu, dar şi demonstraţii de bartending.

Festivalul măceşelor

20 – 22 octombrie, Sâncraiu, Cluj
Evenimentul este un concurs la care participă mai multe echipe, fiind stabilite diferite criterii de întrecere. Ca turişti puteţi urmării fazele preparării gemului, iar la sfărşit puteţi degusta produsul finit şi să asistaţi la decernarea premiilor. Va fi şi un târg al meşterilor populari, plimbare cu căruţa, băuturi şi mâncăruri specifice. 
Sursa foto:http://www.kalotaszeg-davincze.ro/sancraiu/Festivalul-mace537;elor--a754.html
 

Festivalul Vinului 

20-23 octombrie, Oradea
A IV-a ediţie a Festivalului Vinului, eveniment organizat de Top Stage, va avea loc pe platoul din fata Sălii Sporturilor din Oradea. Vor fi prezente cramele de la Diosig şi Sântimreu, cele de la Miniş (Arad), dar vor putea fi degustate şi cumpărate şi vinuri din Ungaria. 

 

Sărbătoarea Zaibărului şi a Prazului

20-22 octombrie, Băileşti
Anul acesta, sărbătoarea băileşteană, ajunsă la ediţia a X-a, va găzdui şi evenimentul „Dolju-n bucate“, în cadrul căruia va avea loc un concurs cu preparate tradiţionale din localităţile: Calafat, Afumaţi, Bârca, Giurgiţa, Dăbuleni, Bercovitsa (Bulgaria), Băileşti.
Sursa foto:Gazeta de Sud
 

Târgul mărului

21-22 octombrie, Fălticeni
La evenimentul organizat de Primărie vor participa producători renumiţi din bazinul pomicol Fălticeni – Rădăşeni. Pe lângă activităţi comerciale, „Târgul mărului” va include comunicări ştiinţifice şi spectacole folclorice.
 

Wine tasting – Aurelia Visinescu

20 octombrie, Nomand Gastro Pub, Cluj
Aurelia Vişinescu este unul dintre cei mai cunoscuţi enologi din România. În seara de 20 octombrie, vineri de la ora 19 veţi avea ocazia să gustaţi câteva dintre vinurile speciale Aurelia Vişinescu: Anima Chardonnay, Anima Merlot, Artizan Feteasca Neagra si Nomad Roze- Syrah.

 

Weekend cu Denio Rigacci: Photostock şi Fotografie culinară

21 octombrie, PhotoHub, Cluj
Ai vrea să afli cum să câştigi bani din Photostock şi care sunt secretele fotografiei culinare? Workshopul face parte din proiectul Photo Romania Festival care este finantat de Primaria si Consiliul Local Cluj Napoca
 

Indagra 2017

25-29 octobrie 2017, Pavilionul Romexpo, Bucureşti
Pentru a fi performantă, agricultura românească, alături de sectoarele conexe, are nevoie de investiţii, de cercetare, de maşini şi utilaje de ultimă generaţie, de tehnici şi tehnologii moderne, de seminţe şi material săditor de calitate. Toate acestea şi multe altele sunt aduse în atenţia pieţei la INDAGRA. În aceeaşi perioadă cu INDAGRA 2017, în cadrul Centrului Expoziţional Romexpo se vor desfaşura alte două evenimente cu tematici complementare: INDAGRA FOOD – Târg internaţional pentru industria alimentară şi EXPO DRINK & WINE – Târg de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice.

 

Caravana Sandviş Fest 

20-22 octombrie, Centrul Comercial Auchan Berceni, Bucureşti
Caravana Sandviş Fest ajunge în Auchan Berceni şi este popas pentru cele mai gustoase sandvişuri. Orice ai alege dintre meniurile special pregătite de 4 van-uri renumite pentru deliciile lor, vei avea parte de o experienţă culinară pe cinste. Vino şi bucură-te de sandvişurile pregătite de Baghete pe Roti, Urban Burger, Gourmet Street Food şi Cubano Food Truck.
 

(peri)Feeric astro-gastro 

22 octombrie, Parcul Natural de Văcăreşti, Bucureşti
 Proiectul  (peri)Feeric astro-gastro  vă invită la o seară specială, cu ateliere de gătit, vizionare de filme şi poveşti despre natura din Delta Văcăreşti, observaţii astronomice, filme şi poveşti din galaxie şi alte activităţi recreative pentru toate vârstele.

 

Degustare de Trufe

24 octombrie, Winestone, Bucureşti
Puteţi petrece o seară magică cu delicatese vânătoreşti, trufe şi ciuperci sălbatice. Magia uneşte antreul cu un vin plin de personalitate şi stil, inconfundabilul Bauer Rose! La felul principal vom asorta Lacerta Cuvee IX, un vin matur care va rămâne multă vreme întipărit în memorie. Seara se încheie cu nelipsitul desert la care se alătură un vin echilibrat cu taninuri fine, Bauer O.R.A.N.G.E.
 
evenimente festival targ restaurant toamna