tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Evenimentele delicioase ale săptămânii viitoare

Evenimentele delicioase ale săptămânii viitoare

24 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Unde mergeţi la plimbare săptămâna viitoare? Iată câteva idei adunate din toată ţara.

Be fit, editia a IV-a

29 noiembrie, 18.30, Cinema Pro, Bucureşti

BE FIT îşi propune să promoveze principiile care stau la baza unui stil de viaţă sănătos, bazat pe nutriţie corectă, sport, relaxare şi o stare de echilibru mental. Evenimentele îşi propun să pună în faţă fanii CSID cu experţii care îi pot ajuta să aibă un corp armonios, o stare mentală bună şi să afle secretele longevităţii şi fericirii. ÎNREGISTEAZĂ-TE ACUM! https://goo.gl/forms/JqRVqXFZ046lr0fT2

Asia Fest 2017

24-26 noiembrie, Romexpo

Primul festival al culturii asiatice revine la Bucureşti cu o nouă ediţie Asia Fest, un dialog multicultural care promovează răspândirea tradiţiilor şi obiceiurilor orientale. A cincea ediţie a festivalului va consta în 3 zile de spectacole cu muzică şi dansuri specifice, bucătărie tradiţională asiatică, ateliere, expoziţii şi multe surprize de care fanii români şi străini se vor bucura cu siguranţă.
Toamna aceasta, a cincea ediţie a festivalului va dedica o bună parte a evenimentului culturii şi comerţului chinez, dar fanii vor putea vizita şi standurile cu obiecte tradiţionale şi mâncare ale celorlalte ţări din Orient.

Raw Life & Style 2017

25 – 26 noiembrie, Romexpo

Pe parcursul weekend-ului Raw Life & Style vei găsi o gamă largă de informaţii pe diverse teme: nutriţia şi super-alimentele, prevenirea afecţiunilor prin adoptarea unei alimentaţii sănătoase, aromoterapia, agricultura bio – o afacere profitabilă, tehnici moderne şi populare de meditaţie şi beneficiile lor, metode alternative de vindecare şi de menţinere a stării de sănătate fizică, energetică şi spirituală, astrologie, terapii holistice sau de medicinp naturistă.

 Invitaţie la tăierea porcului

24 – 26 noiembrie, Veşeud-Agnita, Sibiu

Această tradiţie este păstrată încă din bătrâni şi nu lipseşte din nici o gospodărie de la ţară, unde tot românul în apropierea sărbătorilor de iarnă, taie porcul şi prepară bucatele tradiţionale cu mare drag.
Ne apropiem cu paşi repezi de lunile de iarnă, iar una din tradiţiile specifice locului este tăiatul porcului. De obicei acest lucru se face în apropiere de Crăciun dar ne dorim să ne fiţi şi dumneavoastră alături şi organizăm acest eveniment un pic mai repede pentru toţi cei care doresc să îsi aducă aminte de iernile petrecute la bunici, unde cu siguranţă au participat la taietul porcului, la degustarea şoriciului şi a tuturor preparatelor gătite atunci.
 

Târgul de Crăciun

17 decembrie 2017- 3 ianuarie 2018, Piaţa Mare, Sibiu

Cea de-a 11-a ediţie a Târgului de Crăciun din Sibiu va fi inaugurată în 17 noiembrie ora 19. Această ediţie reuneşte peste 90 de expozanţi din ţară şi străinătate, cel mai mare număr de până acum, dar şi atracţii numeroase pentru copii. Pe lângă toate acestea, conceptul de iluminat este unul deosebit – o proiecţie grandioasă pe toate clădirile din Piaţa Mare va face ca centrul Sibiului să fie probabil cel mai luminos din ţară.

 

Târg de Crăciun

24 noiembrie 2017- 7 ianuarie 2018, Parcul Mihai Eminescu, Arad

La fel ca în anii trecuţi, târgul de iarnă îi va aştepta pe arădeni cu produse specifice sărbătorilor de iarnă, brazi de Crăciun şi „programe artistice diverse”, aşa cum anunţă Centrul Municipal de Cultură Arad, organizator al târgului. Organizatorii anunţă şi că, la fel „ca în fiecare an, în faţa Palatului Administrativ vor fi amplasaţi brazii de Crăciun care vor fi aduşi din Munţii Apuseni”. Pentru prima dată, organizatorii s-au gândit şi la cei mici. O zonă destinată acestora va găzdui un mic carusel, un „Atelier al lui Moş Crăciun”, unde vor putea picta şi crea obiecte pe tema târgului, dar şi ateliere de poveşti pentru copii.

Zilele Galaţiului

29 noiembrie- 3 decembrie, Galaţi

Printre vedetele care vor concerta la malul Dunării anul acesta se numară: DeepCentral, Delia, Lidia Buble, CONNECT-R, Carla’S Dreams, GUESS WHO, RANDI. Accesul este liber, iar prezentatorii evenimentului, Răzvan Simion şi Dănuţ Lungu, garantează că distracţia şi voia bună vor fi la ordinea zilei, deci nu ai niciun motiv să lipseşti!

Bucharest Christmas Market

1-27 decembrie 2017, Piaţa Constituţiei, Bucureşti

Târgul de Crăciun Bucureşti este târgul oficial de Crăciun al Capitalei, fiind organizat anual de Primăria Municipiului Bucureşti. Atmosfera sărbătorilor de iarnă este redată în cadrul evenimentului printr-o mulţime de activităţi şi atracţii, de la spectacole de muzică şi dans, carusel, trenuleţ, Casa lui Moş Crăciun, târg cu produse şi obiecte româneşti, precum şi o campanie umanitară intitulată „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!”. Toate activităţile din cadrul Târgului de Crăciun Bucureşti sunt gratuite.

Targul cu Bunatati din Peste si Produse de Post

24-26 noiembrie, Parcul IOR, Bucureşti

În târgul din Parcul IOR ( zona Biserica Maramureşeană) veţi găsi  produse de post, dar şi preparate din peşte, fiindcă atât sâmbătă, cât şi duminică este dezlegare la peşte. Aşadar, la târg avem: sărmăluţe de post, ghiveci de legume, borş de peşte, saramură de crap cu mămăliguţă şi hamsii cu mujdei. Nu lipsesc nici bunătăţile din carne de porc, oaie şi pui la gratar, ciocolata şi prăjiturile de casă, clătitele, gogoşelele, scovergile şi plăcintele moldoveneşti, mustul şi vin proaspăt. Intrarea este liberă.

   

 

evenimente târg de crăciun festival